Kılıç'tan ifade özgürlüğü açıklaması

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, İfade özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, ' İnsanların duygu ve düşünceleri, ancak ifade özgürlüğü ile sağlanabilir' dedi.

Kılıç'tan ifade özgürlüğü açıklaması
 Haşim Kılıç, insanların içinden düşünmesinin, içinden konuşmasının, içinden inanmasının engellenemeyeceğini, önemli olanın bu duyguları ve düşünceleri dışa vurabilmeleri olduğunu bunun da ifade özgürlüğü ile sağlanabileceğini söyledi.

BU BİR İFADE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR
Sayıştay Denetçileri Derneği'nin (SAYDER) düzenlediği fotoğraf ve resim sergisine Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve çok sayıda SAYDER üyesi katıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada sanatın özgürlüğü ifade etme aracı olduğunu söyledi. Kılıç; "İfade sözle, yazıyla ve resimle olabiliyor. İnsanların içinden düşünmesini, içinden konuşmasını, içinden inanmasını engellemeniz mümkün değil. Önemli olan bu duyguları ve düşünceleri dışa vurabilmektir. Bu bir ifade özgürlüğüdür." dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de konuşmada SAYDER üyelerine teşekkür ederek böyle bir sergide olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

SAYDER Sergisi 20 Şubat 2010 tarihine kadar Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisi'nde açık olacak.