Vali Kolat Mahalle Meclisi Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Sivas Valisi Ali Kolat Mahalle Meclisi Temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Vali Kolat Mahalle Meclisi Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
Mahallelerin yakın komşuluk ilişkilerinin kurulabildiği en küçük sosyal yapı olduğunu belirten Vali Ali Kolat, her mahallede birer meclis oluşturduklarını, oluşturulan bu meclislerde imam, esnaf, öğretmen, polis, doktor, gibi gönüllülerin görev yaptığını kaydetti. Meclisin, mahallelerin sorunlarını tespit etmede ve öncelikli hizmetlerin tespitinde önemli rol oynadığını kaydeden Vali Kolat, "Böylelikle şehrin en ücra köşesinden bilgimiz olacak. Sizlerin ilgi ve katkısı ile tespit edilen problemler öncelik sırasına göre ilgili kurumlarda çözüm bulacak" dedi.
Mahalle temsilcilerinin sosyal hizmet, eğitim, sağlık, asayiş, spor gibi alanlardaki ihtiyaçlarını da dinleyen Vali Ali Kolat, "Bizden başka hiçbir ilde mahalle meclisi olmadığını biliyoruz. Mahalle meclislerimiz sayesinde ihtiyaç sahiplerinin, engelli bireylerin, kız çocuklarımız başta olmak üzere okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın tespit edilmesi ve sorunlarının çözülmesini hedefliyoruz. Bununla birlikte meclislerimiz aracılığıyla mahallelerimizin alt yapı, çevre, güvenlik gibi konulardaki yeterliliklerini de ölçebiliyoruz. İşin takibi ve çözümü noktasında mahalle meclislerinin gayretli çalışmaları hedeflediğimiz sonuçlara ulaşmamız açısından önemlidir. Sizler elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Bu gayretlerinizin sürmesini diliyor hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kahvaltı programına Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zafer Yıldırım, Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği Başkanı Makbule Özberk de katıldı.