Uşak Üniversitesi Rektörü Adnan Şişman 2010 Yılını Değerlendirdi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof

Uşak Üniversitesi Rektörü Adnan Şişman 2010 Yılını Değerlendirdi
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, gelecekte üniversitelerin öğrenci bulmakta zorlanacağını ifade ederek tercih edilen bir üniversite olmak için çalıştıklarını söyledi. Uşak Üniversitesi'nin sağlık ve sanatta ilerlemeyi hedeflediğini de anlatan Rektör Adnan Şişman, "Tıp Fakültesi'ni açmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz"dedi.
Bir Eylül Kampüsü D-2 Blok'taki Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenleyen Rektör Adnan Şişman, 2010 yılını değerlendirdi. 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinden hem fiziki hem akademik alanda önemli başarılara imza attıklarımı kaydeden Prof. Dr. Adnan Şişman, "131 tane araştırma görevlimiz var. Bunlar 4 yıl sonra Uşak Üniversitesi'ne yardımcı doçent olarak dönecek ve 4 yıl sonra bilimsel açıdan olarak hangi noktalara geldiğimizi hep birlikte göreceğiz"dedi. Uşak Üniversitesi olarak sağlık ve sanata büyük önem verdiklerini ve bu alanlarda ilerlemeyi hedeflediklerini kaydeden Adnan Şişman, "Uşak'ta kanser hastalığı yaygın. İlimizdeki kanser hastaları kemoterapi için İzmir'e gidiyor. Biz bu hizmeti burada sağlamak istiyoruz"dedi.

SAĞLIK VE SANATA ÖNEM VERİYORUZ
Uşak Üniversitesi'nin gelecekte tercih edilen bir üniversite olacağını, üniversitelerin bilgi üreten ve ürettiği bilgiye yayan kurumlar olduğunu anlatan Prof. Dr. Adnan Şişman, "Üniversite olarak bizim hedefimiz sağlık ve sanatta ilerlemek. Üniversitelerin asıl amacı bilgi üretip ürettiği bilgiyi yaymaktır. Biz bu anlamda önemli mesafeler kat ettik. Tıp Fakültesi için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Uşak termal alanda önemli bir potansiyele sahip. Hamam Boğazı ve Örencik Termal tesisleri var. Uşak Belediyesi'nin de kent merkezine yakın bir bölgede bulduğu sıcak su var. Bütün bunlar kentin potansiyelini ortaya koymaktadır. Biz Üniversite olarak termalin kentte gelişmesine katkı sunmak istiyoruz. Avrupalılar termal turizme önem veriyor. Özellikle İskandinav ülkelerinde yaşayan insanlar sağlık turizmine akın ediyor. Uşak bu alanda kendini geliştirebilir. Bu gelişime üniversitenin desteği büyük önem taşıyor. Sağlık dışında sanata da önem vereceğiz. Sanat Galerimizi açtık. Güzel Sanatlar Fakültesi de sanata verdiğimiz önemli en önemli göstergesi. Her yıl üniversite sınavlarına giren öğrenci sayısı azalıyor. Geçen yıl bir milyon 500 bin kişi sınava girdi bu yıl ise 800 bin kişi sınava girdi. Her yıl 500 bin öğrenci liselerden mezun oluyor. Sınava giren öğrenci sayısı ile liselerden mezun olan öğrenci sayısı arasındaki fark giderek azalıyor. Önümüzdeki yıllarda üniversiteler öğrenci çekmek için çalışacak. Uşak Üniversitesi olarak biz tercih edilen bir üniversite olmak istiyoruz. Bunu sağlamak için fiziki yapılaşmamızı tamamlamak zorundayız. Öğrencilerimize kaliteli yaşam alanları ve modern eğitim alanları sağlamak zorundayız. Bunu gerçekleştiremeyen üniversiteler öğrenci bulamaz hale gelecek. Biz Uşak Üniversitesi olarak hem fiziki yapılaşmada hem de akademik alanlarda attığımız adımlarla Ege Bölgesi'nin yıldızı olacağız"dedi.


UŞAK ÜNİVERSİTESİ'NİN SİMGESİ AT OLACAK
Uşak'ın milattan sonra birinci yüzyılda simgesinin at olduğunu ifade eden Rektör Adnan Şişman, "Uşak Üniversitesi'nin simgesi asil bir hayvan olan ve Uşak yöresinin de asırlardır simgesi haline gelen at olacak. Biz kampus girişinde bir giriş kapısı inşa edeceğiz. Bu giriş kapısının her iki tarafına şaha kalkmış at figürleri koyacağız. Üniversitemizin amblemi belli ama simgesi de at olacak. Çünkü Uşak'ın milattan sonra birinci asırda simgesinin at olduğunu biliyoruz. İlimizde cirit sporu yaygın bir şekilde oynanıyor. Türkiye'nin ilk bayan cirit takımı ilimizde bulunuyor. Üniversitemizin de bir cirit takımı var. Biz Üniversite olarak cirit sporunun gelişmesine de katkı sunmak istiyoruz"dedi.
Bölme yolu üzerinde başladıkları yolculuğun Bir Eylül yerleşkesinde devam ettiğini de ifade eden Rektör Adnan Şişman şunları söyledi; "Bölme yolu üzerindeki başladığımız yolculuğumuz Özel İdare binaları ile devam etti. Daha sonra modern Bir Eylül yerleşkesine geldik. Yerleşkede yeni derslikler, yaşam alanları, spor tesisleri ve alt yapı tesislerini inşa etmeye devam ediyoruz. 2006 yılında 6 bin olan öğrenci sayımız bugün 11 bine ulaştı. Yeni kurulan üniversiteler arasında öğrenci sayısı açısından ilk 4 arasında yer alıyoruz. 2010 yılında al yapı galeri sistemi birinci kısım inşaatını tamamladık. Türkiye'deki devlet üniversitelerinde olmayan modern ve son teknolojinin kullanıldığı D-2 Blok'u tamamlandık. 2011 yılında fiziki yapılaşma çalışmalarımız devam edecek. Spor salonu inşaatını Nisan ayında bitireceğiz. Merkezi analiz laboratuar projemizi hemen başlayacağız. Merkez kompleks projemiz var. Uşak Üniversitesi'nin geleceği parlaktır. Uşak halkının üniversiteye sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bizler burada kalıcı değiliz. Yaptığımız eserler kalıcıdır"
Prof. Dr. Adnan Şişman bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilere kampus alanını gezdirerek devam eden yatırımlar hakkın bilgi verdi.