İBDA-C ve Hizbullah'ın avukatları Alparslan Arslan'ı savunmak istemiş

Ergenekon davasında tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın gerçekleştirdiği Danıştay saldırısı nedeniyle bir dönem avukatlığını da yapan arkadaşı Ahmet Doğ

Ergenekon davasında tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın gerçekleştirdiği Danıştay saldırısı nedeniyle bir dönem avukatlığını da yapan arkadaşı Ahmet Doğan, tanık sıfatıyla ifade verdi. Doğan, "Danıştay olayından sona dini hassasiyeti olan avukatların davaya müdahil olma istekleri vardı. Hizbullah ve İBDA-C davalarına bakan birkaç avukat, istememiz halinde davaya müdafi olarak katılabilecekleri yolunda teklifte bulundu. Ancak ben buna karşı çıktım." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen Ergenekon ana davasında Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması olaylarına ilişkin tanık ifadelerinin alınmasına 168'inci duruşmada da devam edildi. Alparslan Arslan tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen Danıştay saldırısından sonra bir dönem avukatlığını da yürüten arkadaşı Ahmet Doğan, tanık sıfatıyla dinlenmek üzere kürsüye çağrıldı.

Avukat Doğan, Danıştay saldırısı sırasında Adana Adliyesi'nde olduğunu, Teoman Ekşioğlu'nun kendisini arayarak haber vermesi üzerine olaydan haberdar olduğunu anlattı. Doğan, olayı haber almasından sonra da Ankara'ya gittiğini ifade etti. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava sırasında Alparslan Arslan'ın avukatlığını yaptığını belirten Doğan, "Alparslan Arslan'ın isteği üzerine Osman Yıldırım ile müdafi olarak görüştüm. Yıldırım'ın öğretmen olan kardeşi ve eşi de beni ısrarla aradılar. Osman Yıldırım ile Arslan'ın menfaat çatışması olduğu için ilk celsede Yıldırım'ın avukatlığından çekildim." diye konuştu.

Doğan, radikal dinci örgüt davalarından tanınan Abdurrahman Sarıoğlu'nun Arslan'ın avukatlığını üstlenmesiyle Arslan'ın kendisini azlettiğini anlattı. Arslan'ın neden kendisini azlettiği konusundaki sorular üzerine Doğan, "Kendisi dini hassasiyetlerle bu eylemi yaptığını söylüyordu. Savunma şekli konusunda uyuşamadık. 'Birkaç yıl içinde çıkacağım, beni savunma' diyordu. Ben de 'seni buradan çıkarmaya yetecek hiçbir güç yok' dedim. 'Bir iki yıl içinde çıkarım, beni savunma' diyordu." ifadelerini kullandı.

Avukat Abdurrahman Sarıoğlu'nun meslekten ihraç edildiği ve neden Arslan'ın savunmasını üstlenmek istediğinin sorulması üzerine Doğan, o dönemlerde mesleğe yeni başladığı için acemi olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Danıştay olayından sona dini hassasiyeti olan avukatların davaya müdahil olma istekleri vardı. Hizbullah ve İBDA-C davalarına bakan birkaç avukat, istememiz halinde davaya müdafi olarak katılabilecekleri yolunda teklifte bulundu. Ancak ben buna karşı çıktım."

Alparslan Arslan da söz alarak, "Abdurrahman Bey cezaevinde ziyaretime gelmişti. 'Avukatlığını yapabilirim' demiş. Ben de talep edilince kabul yönünde düşüncem oldu." diye açıklamada bulundu.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Osman Yıldırım'ın çapraz sorgusunda "Avukat Ahmet Doğan ile gelen Avukat Teoman Ekşioğlu bana Muzaffer Tekin'in selamını getirdi. Tekin'in 'vatanseverliği işlemesin, dini içerikli savunma yapsın' şeklinde mesajını iletti" şeklindeki iddialarını sordu. Bu iddiaları yalanlayan Ahmet Doğan, Ekşioğlu ile Yıldırım'ın yalnız görüşmediklerini söyledi.