Çizgi film kahramanları Facebook'u salladı!

Facebook'u saran profil resmine çizgi film karakteri koyma çılgınlığının arkasında pedofillerin olduğu dedikodusu bizzat Facebook tarafından yalanlandı.

Facebook'u saran profil resmine çizgi film karakteri koyma çılgınlığının arkasında pedofillerin olduğu dedikodusu bizzat Facebook tarafından yalanlandı. Clementine'den Donald Duck'a; Şeker Kız Candy'den Atom Karınca'ya kadar çok sayıda ünlü çizgi karakterin Facebook'ta dört bir yanımızı sarması dikkatlerden kaçmadı.

Mark Zuckerberg'in desteklediği söylentileri üzerine bir anda ortalığı kaplayan çizgi karakter sayısı patlama yaptı.

6 Aralık'ta başlayan ve 31 Aralık'a kadar sürmesi beklenen kampanyanın amacının da çocuk suistimaline karşı toplumu bilinçlendirmek olduğu belirtildi.

Ancak ortalıkta birdenbire dedikodular dolaşmaya başladı. Dedikoduların dolaştığı mekan Facebook olunca da hızla yayıldı. Çok geçmeden bu durum Daily Mail gazetesine olabildiğince absürd bir biçimde haber olarak yansıdı.

Söylentilere göre bu kampanyayı aslında pedofiller yapıyordu. Böylece hangi profillerin çocuklara ait olduğunu tespit edip onlara arkadaşlık teklifi gönderebileceklerdi.

Bu söylentilerin çıkmasındaki sebep ise kampanyanın Facebook grup sayfasında  İngiltere'deki "National Society for the Prevention of Cruelty to Children" örgütüne edilen teşekkür yatıyordu.  Topluluk çocuklara karşı şiddetin önlenmesi amacıyla kurulmuştu ve kendi Facebook sayfasından bu çizgi film karakteri etkinliğiyle bir ilgileri olmadığını açıkladı.

İnsanın hayal gücünü zorlayan bu iddialar üzerine koskoca Facebook bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Facebook adına Amerikan Fox TV'sine konuşan Simon Axten bu kampanyanın ardında pedofillerin olduğu iddiasını yalanladı.