Bağarasında Anaokulu Sevinci

Söke'ye bağlı Bağarası Beldesinde daha önce polis karakolu olarak kullanılan bina yapılan düzenleme ile anaokuluna dönüştü.

Bağarasında Anaokulu Sevinci
75 öğrencinin eğitim gördüğü ana okulun açılışı Aydın valisi Hüseyin Avni Coş'un katılımıyla gerçekleşti. Aydın ili genelinde 36. anaokulu olan Bağarası Ana Okulu düzenlenen törenle hizmete girdi. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, İl jandarma Alay Komutanı Kur. Alb. Uğur Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Dindar, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir, AKP İl yönetim kurulu üyesi Ali Güzelyağdöken, Söke AKP ilçe Başkanı Namık Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış adeta şölene dönüştü.
Bağarası'nda 2004 yılından 2009 yılına kadar polis karakolu olarak hizmet veren polis karakolunun kapatılmasının ardından atıl duruma düşen bina, il özel idaresi ve hayırseverlerin katkılarıyla yaklaşık 62 bin TL harcanarak anaokuluna dönüştürüldü.
Bağarası Ana Okulun açılışında konuşan Belediye Başkanı Salih Özdemir okul açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken; İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer yaptığı konuşmasında Bağarası beldesinin okul öncesi eğitime verdiği öneme dikkat çekti. Kaymakam Demirezer; "Söke genelinde okul öncesi eğitimde yüzde 78 okullaşmaya ulaşıldı. İlçemizde ikili öğretim yapan iki ilköğretim okulumuz kaldı. Sıdıka ve 100.Yıl Atatürk İlköğretim Okullarımız da arsa sorunu çözüldüğünde tekli öğretime geçebilecek ve sıkıntı kalmayacak. Sayın Valimizin desteği ile bu sorunun da aşılacağını düşünüyoruz" dedi.
Bağarası Ana Okulun açılışında konuşan il milli eğitim müdürü Ertuğrul Dindar da; "2002 yılında il genelinde 12 ana okul varken, 2011 yılına girilirken ilimizde ana okul sayısı yüzde 300 artarak 36 anaokuluna, öğrenci sayımızda 5 bin 100 öğrenciden 12 bin öğrenciye yükseldi" dedi.
İl genelinde gelecek nesillerin en iyi eğitimi almaları için eldeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise ; Aydın ili olarak eğitim yatırımlarında hayırseverler ile yerel yöneticilerin özverili katkılarını gördüklerini söyledi. Bağarası'nda hizmete giren anaokulunda hayırseverleri yanlarında görmenin kendilerini birkez daha mutlu ettiğini belirten Vali Coş; "Eğitime desteğin, insanlığa ve uygarlığa sahip çıkmak olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Törende katkılarından dolayı Bağarası Belediye Bşakanı Salih Özdemir, Hayırsever İş Adamı Hüseyin Yıldırım ve hayırsever Süleyman Turna'ya birer şükran plaketi verilirken; tören okul öğrencilerin şiirleri ve gösterileri ile sona erdi.
Bağarası Anaokulu açılış töreninde Vali Hüseyin Avni Coş protokolde otururken kendisine çiçek veren minik öğrencileri öperek çikolata vererek gönüllerini aldı. Açılışa katılan öğrencilerle sohbet eden vali Coş, sık sık öğrencilerin fotoğraf tekliflerini kırmayarak fotoğraf çektirdi.