Odunpazarı'ndaki fırınlar denetlendi

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde ilçe sınırları içinde bulunan fırınları denetled

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde ilçe sınırları içinde bulunan fırınları denetledi.

Teftiş amacıyla gidilen fırınların genel temizlik, üretim izni, ruhsat, gramaj, etiket ve yazar kasa konularında kontrollerini yapan zabıta ekipleri, sağlıksız ve uygunsuz gördükleri işyerlerine gereken uyarıları yaparken, eksikleri bulunan bazı fırınlara ceza kesti. Teftişi yapan zabıta ekipleri, yapılan denetimler sonucu 2 fırına eksik gramajdan tutanak tutulduğunu ve 4 fırına da temizlikten dolayı ceza kesildiğini ifade etti.

Yaptıkları denetimlerde, Odunpazarı Bölgesi genelinde faaliyet gösteren fırınların büyük bir kısmının her açıdan temiz ve sağlıklı ekmek ürettiğini belirlediklerini ifade eden ekipler, halkın sağlığı için denetimleri sıklıkla sürdüreceklerini kaydetti. 20 fırında denetleme yapan Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hiçbir fırının atlanmadığını, en uç köşedeki fırınların bile denetlendiğini vurguladı.