Gürültü olmadan uyuyamıyor

Herkes uyumak için sessiz bir ortam tercih ederken, Fatih Kaynak, kulağındaki bir rahatsızlık sebebiyle gürültü olmadan uyuyamıyor. Hayatı kabusa döne

Herkes uyumak için sessiz bir ortam tercih ederken, Fatih Kaynak, kulağındaki bir rahatsızlık sebebiyle gürültü olmadan uyuyamıyor. Hayatı kabusa dönen genç adam, "Kulağımda duyduğum uğultu ile vızıltı arasında bir ses sebebiyle sessiz ortamda uyuyamıyorum. Uyumak için bu sesi bastıran bir gürültü olması gerekiyor. Ben de ancak televizyon ya da bilgisayarı açık bırakarak uykuya dalıyorum." diyor.

Özel bir bankada çalışan Fatih Kaynak (35) İstanbul Kadıköy'de bir apartmanda otururken yaklaşık 2 yıl önce bu rahatsızlığı yaşamaya başlamış. Bir gece yatarken kulağında uğultu ile vızıltı arasındaki bu sesi duymuş. 'Galiba apartmanda birisi çamaşır makinesini açmış' diye düşünmüş. Eşi, 'Ben bir ses duymuyorum' dese de gecenin yarısında komşularının kapılarını çalarak çamaşır makinesi gibi cihazların çalışıp çalışmadığını sormuş. Olumsuz cevap alınca evin bütün elektrik, su, doğalgaz tesisatını kontrol ettirmiş. Hatta duvarları streskopla dinletmiş. İki kez ev değiştirtirdikten sonra bu sesi sadece kendisinin duyduğunu kabullenmiş.

Gitmedik uzman doktor bırakmayan Kaynak, 'kulağın oldukça sağlıklı' cevabını almış. Son olarak bir uzman doktorun rahatsızlığının sebebinin baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik dalgalardan kaynaklanabileceğini söylemesi üzerine Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Çerezci'nin kapısını çalmış. Çerezci, genç adamı baz istasyonları dahil tül elektromanyetik dalgalardan arındırılmış laboratuarda belli bir süre gözlemlemiş. Ancak yine kulağında aynı gürültüyü duyan Kaynak'ın ümitleri tükenmiş.

"HAYATIM KABUSA DÖNDÜ SAĞIR OLMAYI BİLE İSTİYORUM"

İki yıldır özellikle geceleri kabus gibi bir hayat yaşadığını belirten Kaynak, "Kulağınızda sürekli bir gürültüyle yaşamak korkunç bir şey. Sebebini bilmemek daha kötü." diyor. Artık bu durumdan aile hayatının da etkilenmeye başladığını vurgulayan genç adam, çaresizliğini şu sözlerle anlatıyor: "Geceleri uyuyabilmem için kulağımdaki sesi bastıran bir ses olması gerekir. Ben de televizyon ya da bilgisayarı açıyorum. Gürültü olmadan uyuyamıyorum. Eşim tabii ki belli etmiyor, ama bu durumdan rahatsız oluyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Hayatım kabusa döndü. İradeli bir insan olmasam şimdiye kadar intihar ederdim. İnanın bu sesle yaşamamak için sağır olmayı bile istiyorum. Çünkü dinlenemiyorum. Uykuya gürültüyle zor dalıyorum, hatta buna uykuya dalmak değil, bayılmak gibi bir şey denir. Bana yardım edilmesini, derdime çare bulunmasını istiyorum."