Başkan Ergül: Sinop'un sorunlarını 2011'de tamamen çözeceğiz

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'un öncelikli sorunlarının şehre giriş çıkış yolu ile pazaryeri ve mezbahane olduğunu ifade ederek, "Bu sorunl

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'un öncelikli sorunlarının şehre giriş çıkış yolu ile pazaryeri ve mezbahane olduğunu ifade ederek, "Bu sorunları 2011 yılında tamamen çözmüş olacağız." dedi.

Baki Ergül yaptığı açıklamada, Aşiyan pazar yerindeki çalışmalarının devam ettiğini, aralık ayının ortasında pazar yerine taşınmış olacaklarını belirtti. Ergül, daha sonra şehir merkezindeki pazar yerini yıkarak, Türkiye'nin en modern pazar yerlerinden birini yapacaklarını söyledi.

Mezbahane ve şehir giriş çıkışlarında yaşanan yol sorunlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Ergül, "Mezbaha yeni bir sistem olduğu için yap-işlet-devret olarak yapacağız yakın zamanda ihaleye çıkıyoruz. Bu ay sonu itibarıyla meclis kararı çıkacak. Diğer bir sorun ise şehre giriş-çıkışı durumu. Bu yolun bütün aşamaları tamamlanma aşamasında. Hem şehre giriş-çıkış, hem hava alanı yolu ihalenin muhtevasında olan bir yol. Sayın bakan genel müdüre talimat verdi, bir problem yok. Ana yol üzerindeki ikinci evi de kamulaştırıyoruz. Yaz ayına kadar bu yolu yetiştireceğiz, diğer bir sevindirici bir gelişme de Sinop'un ihtiyacı olan kanal açma makinesini ilimize kazandırmış olduk. Belediyemizde böyle bir makine yoktu. Yağmur yağdığında çeşitli sıkıntılar yaşanıyordu. Bunun için 400 bin TL kredi aldık." açıklamasını yaptı.