Sivasspor'da duran top zafiyeti sürüyor

Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Sivasspor'da duran ve yan top zafiyeti devam ediyor. Kırmızı beyazlı ekip, bu sezon kazanamadığı ya da k

Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Sivasspor'da duran ve yan top zafiyeti devam ediyor. Kırmızı beyazlı ekip, bu sezon kazanamadığı ya da kaybettiği çok sayıda maçta duran ve ya yan toptan gol yedi.

Sivasspor'da gözler ilk yarının son iki maçına çevrildi. Kırmızı beyazlı ekip, kendi evinde Konyaspor ile ve deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçlarını kazanarak ilk yarıyı iyi bir konumda bitirmek istiyor. Geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sene de sıkıntılı bir dönem geçiren Sivasspor, geçen sezonun 17. haftasından bu yana deplasmanda galip gelemiyor. Ankara'da oynanan üst üste Gençlerbirliği ve Ankaragücü deplasmanlarından da 1-1'lik skorlarla berabere kaldı. 15 haftanın sonunda 12 puan toplayan Sivasspor, ligin 16. sırasında bulunuyor.

Kötü gidişe son vermek isteyen kırmızı beyazlı ekip, ligin 10. haftasında teknik direktör değişikliği yaparak önemli bir adım attı. Mesut Bakkal'ın yerine göreve getirilen aynı zamanda Sivaslı olan Rıza Çalımbay ile takımın oyununda gözle fark edilir derece iyileşme yaşandı. Oyuncuların performansında artış yaşandı. Ancak Çalımbay da, duran ve yan toplardan yenilen gollere şu ana kadar çare olamadı. Bu sezon Sivasspor, kaybettiği ya da kazanamadığı çok sayıda maçta duran ya da yan toptan gol yedi.

Konya ve Fenerbahçe maçı sonrası takıma alınacak yeni transferlere ağırlık verecek. Takımdaki eksik bölgeleri tespit eden teknik direktör Çalımbay'ın raporu doğrultusunda yardımcı hocalar, yurt dışında ve Türkiye içinde çok sayıda futbolcuyu mercek altına aldı. Devre arasına girilmesiyle birlikte de eksik olan bölgeler için kesenin ağzı açılarak transfer yapılacak.

Bu arada Sivasspor, Konyaspor maçı hazırlıklarına bugün yapacağı idmanla başlayacak. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak karşılaşma Pazar günü saat 14.00'da başlayacak.