Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Bartın İl Danışma Meclisi Toplantısı Bartın Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi

Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
AK Parti Bartın İl Danışma Meclisi Toplantısı Bartın Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. AK Parti Bartın Milletvekili Avukat yılmaz Tunç, toplantıda Wikileaks belgeleri ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.
İl Danışma Meclisi toplantısında AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, 22. Dönem Bartın Milletvekili Asım Kulak, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, ilçe ve belde belediye başkanları, gençlik ve kadın kolları ile il, ilçe ve belde teşkilatı yönetim kurulu üyeleri katıldı. AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana önemli icraatlar gerçekleştirdiğini, demokrasiyi güçlendirdiklerini, kalkınmayı sağladıklarını söyledi. AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç da, AK Parti iktidarının Türkiye'yi her alanda geliştirdiğini, hayal dahi edilemeyen icraatlara imza attığını, 81 vilayetin adeta bir şantiyeye dönüştüğünü, demokratikleşmede çok önemli mesafeler alındığını, dış politikada da aktif bir tutum izlediğini belirterek, "Wikileaks belgelerinin yalan ve dedikodu haberleri üzerine yazılan raporları bir tarafa bırakırsak, ortaya çıkardığı bir gerçek var, o da 'Türkiye artık içine kapanık, pasif ve pısırık bir ülke değil, dünya siyasetine yön veren, aktif bir ülkedir'" dedi.
Yılmaz Tunç, muhalefetin icraatlara karşı çıkmasının yanı sıra engelleme girişimlerinin de olduğunu belirterek, "Doktorların tam gün çalışmasını istedik. Mahkemeye başvurup, iptal ettirdiler. Belediyelerin üniversite öğrencilerine burs vermesini iptal ettirdiler. Hastanelerin birleştirilmesine karşı çıktılar. 'Paradan altı sıfır atamazsınız enflasyon patlar' dediler. '15 bin kilometre duble yol yapamazsınız, bu kadar yol ağı bile yok' dediler. Barajlara, hidroelektrik santrallerine karşı çıktılar, şimdi de bakıyoruz, sınıflardaki akıllı tahtalara bile karşı çıkıyorlar, 'kara tahta ve tebeşire dönmek zorundasınız' diyebiliyorlar. Bartın'da da üniversitenin kampus alanının iptali için bile dava açtılar. Akkonak'ta liman yapılıyor. 'Liman yapılmasın' diye karşı çıktılar. HES projelerine karşı çıktılar. Turistik ilçemiz Amasra'ya yolcu iskelesi yapıyoruz. Buna bile karşı çıktılar. Bunların karşı çıkmadığı bir şey yok. Termik santral tartışmalarıyla halkımızın kafasını karıştırmaya çalıştılar. Biz başından beri yerli kaynaklarımızı ve taşkömürümüzü ülkemiz ekonomisine kazandırmak zorundayız. Ancak termik santral kurulacaksa bunu çevreye ve turizme zarar vermeyen en uygun yerde yapılmasına müsaade ederiz. Sayın bakanlarımız termik santralin Amasra'ya yapılmayacağını defalarca açıkladılar. ÇED başvurusunu fırsat bilen bazı çevreler, bunun üzerinden siyaset yapmaya kalkıştılar. Ancak Bartın halkı bunlara artık itibar etmiyor" diye konuştu.
Milletvekili Tunç, Bartın platformu adında gerçekleştirilen birlikteliğe ne kurulurken ne de sonraki faaliyetlerine davet bile edilmediğini belirtti. Tunç, "Bartın Belediye Başkanı Bartın Platformu adı altında sadece CHP ve MHP'lilerden oluşan bir platformla hareket edeceğine öncelikle yasal olarak çalıştırmak zorunda olduğu Bartın Kent Konseyini çalıştırsın. Neden çalıştırmıyor? Çünkü orada her görüşten insan var. İktidarıyla muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarıyla herkes orada temsil ediliyor. Ancak bu işlerine gelmiyor. Kimseye danışmadan sadece kendi aralarında oluşturdukları birliktelikle siyaset yapmaya çalışıyorlar" dedi.