Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Gaziantep'te

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kayıt dışılığın topyekun mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Gaziantep'te
Bir dizi gezi inceleme ve ziyaret için Gaziantep'te bulunan Bakan Dinçer ilk olarak Gaziantep Valiliği'ni ziyaret etti. Karşılama mangasına selamlayan Bakan Dinçer, daha sonra Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'nın makamına geçti. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Dinçer, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi'nin açılışı için geldiğini ve kendisine bağlı kurumları denetleyeceğini söyledi.
Basın mensuplarının istihdam konusundaki kayıt dışılığı sorması üzerine Bakan Dinçer, "Şu anda istihdamda kayıt dışılık yüzde 43,7 civarında yani yaklaşık yüzde 44. Tabi kayıt dışılık ülkemizin en ciddi sorunlarından birisi. Şunu söylemeliyim bu sorunun boyutlarını göstermesi açısından ve ülkenin kaybını ifade etmesi açısından, 1 puanlık kayıt dışını azaltmamız halinde ülkemizin geliri 820 milyon lira artacak. Dolayısıyla topyekun mücadele etmemiz gereken sorunlarımızdan birisi. Biz elimizden geleni
yapıyoruz. 2002 yılından bu zamana kadar oldukça önemli mesafe kat edildi. Yaklaşık yüzde 49'lardan yüzde 43'e kadar düşürmeyi başardık. İnşallah önümüzdeki yıl çok daha aktif bir şekilde mücadele edeceğiz. Ama hedefimiz kısa zamanda yüzde 40'lara doğru çekmeyi başarmak" dedi.
Ziyarete, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de katıldı.