Milletvekili Erdemir'in Kütüphane Ziyareti

AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, "Biz, yazma eserleri milletimizin hafızası olarak kabul ediyoruz" dedi.

Milletvekili Erdemir'in Kütüphane Ziyareti
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Çiftçi ile birlikte Beyazıt Halk Kütüphanesi'nde incelemelerde bulunan AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, "Biz yazma eserleri milletimizin hafızası olarak kabul ediyoruz. Dolayısıyla bu yazma eserlerin kaybolmasının, yırtılmasının milletin hafızasının aslında yok olması anlamına geldiğine inanıyoruz. Hükümetimiz özellikle kütüphaneler genel müdürlüğü içerisinde hizmete veren bu yazma eserlerin genel müdürlüğün dışında müstakil bir başkanlık içerisinde hizmet vermesinin daha anlamlı olacağına inanıyordu. Sultan Bayezıd Camii taşınmaz kültür varlığı olarak ne kadar önemli ise kütüphanedeki her bir yazma eser de o kadar önemlidir" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçildiğini ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu'na 14 tane yazma eser kütüphanesi kurulmasıyla ilgili bir teklif geldiğini anımsatan Erdemir, "Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay 'yazma eserler kütüphanesi Amasya'ya yakışır' dedi kendisine de teşekkür ediyoruz. Söz konusu kütüphane kısa sürece hayata geçecek. Beyazıt Halk Kütüphanesi'nin olduğu binanın içerisi tekrar elden geçirilerek iki ayrı müdürlük olarak hizmet edilecek" şeklinde konuştu.
Erdemir ve beraberindekiler özel bölümde muhafaza edilen yazma ve basma eserleri yakından incelerken, Osmanlıca bilen Erdemir bazı eserleri okuyarak tercüme etti.
Beyazıt İl Halk Kütüphanesi Müdürü Musfafa Gül, kütüphane bünyesinde yazılı şekilleri, konuları ve dönemleri farklı olmak üzere 4 bin 500 adet yazma eser ve 5 bin adet basma eser bulunduğunu, çevre illerden gelecek eserlerle bu sayının artacağını kaydetti.