Alperen Ocakları Genel Başkanı Gürgür: Birilerinin bugünü fesada uğratmasına müsade etmeyeceğiz

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, "Bizler bugünlerin birileri tarafından fesada uğratılmasına dün müsaade etmedik, bundan sonra da Allah

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, "Bizler bugünlerin birileri tarafından fesada uğratılmasına dün müsaade etmedik, bundan sonra da Allah izin verirse müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Balıkesir Alperen Ocakları tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1380. yıl dönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen geceye AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, İş-Kur İl Müdürü İlhan Aslan ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecede Türkiye ve dünyada derece elde etmiş hafızlar Kur'an-ı Kerim okudu. Geceye katılanlar mehterhan takımının gösterileri ile büyük coşku yaşadı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Alperen Ocakları Balıkesir Şubesi Başkanı Süleyman Atak, Mekke'nin fethinin tarihsel önemine değindi. Atak, "Sözde yeni yılda, Noel kutlamalarıyla Türkiye'yi baştan başa Hıristıyan kültürüne kapsama alanına sokmaya çalışıyorlar. İşte biz Alperenler bunlara itiraz ediyoruz. İşte biz, hepimiz bu gece bunun için buradayız. Bunun adı bir tepki ortaya koymaktır." dedi.

Mekke'nin fethinin 1380. yıl kutlamalarında huzur, kardeşlik ve barış dolu bir yıl dilendi. Balıkesirli İmam Hatip Abdullah Çay ve Kütahya imam hatiplerinden Aziz Atasever Kur'an-ı Kerim okudu. Ardından Balıkesir Karesi Mehterhanı Spor Salonu'nu dolduran vatandaşları coşturdu. 'Ceddin Deden' ve 'Türkiyem' gibi eserleri seslendiren Karesi Mehterhan'ın ardından 2010 yılı dünya Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması birincisi Hafız Ali Ten izleyicilere Kur'an-ı Kerim okudu.

Hasan Dursun da semazenler eşliğinde birbirinden güzel ilahileri seslendirdi. Dursun Ali Erzincanlı ve birçok hafız izleyicilerle buluştu.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, Mekke'nin fethinin önemine değindi. Bugünün Mekke'nin Fethi olması sebebi ile Müslümanlar için özel bir gün olduğuna dikkat çeken Gürgür, "Bugün şehit liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğulu'nun doğum gününü de icra ediyoruz. Yurdun birçok yerinde şu an gayrı meşru lezzetlerle yılbaşı kutlamaları, Noel organizasyonları tertip edilirken, her birinizin bu salonlarda geçirdiği her bir dakika Cenab-ı Allah indinde kıymetdardır diye ümit ediyorum." dedi.

İslamiyetin bir haykışır hareketi olduğunu söyleyen Gürgür, şöyle devam etti: "İslamiyet diri diri kız çocuklarının gömen bir geleneği ortadan kaldıran bir harekettir. Biz ki dokuz asır İslamiyete sancaktarlık yapmış bir milletin evlatları olarak yıllardır batının bize bir dayatma şeklinde sunduğu bu hayat tarzına alternatif ürünler ortaya koyduğumuz için ayrı bir mutluluk yaşamaktayız. Bizler bugünlerin birileri tarafından fesada uğratılmasına dün müsaade etmedik, bundan sonra müsaade etmeyeceğiz."

Mekke'nin Fethi kutlamalarında, geçtiğimiz yıl bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun üzerinde 'başımız sağ olsun' yazılı büyük posteri dikkat çekti. Yaklaşık 4 saat süren programda salonu dolduran binlerce vatandaş unutulmaz bir gece yaşadı.