Yüksekova kültürü öğrenciler tarafından İzmir'e taşındı

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ile Yüksekova Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin başlattıkları 'Kültürler Tanışıyor' pr

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ile Yüksekova Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin başlattıkları 'Kültürler Tanışıyor' projesi kapsamında İzmir Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl İlköğretim Okulu'na gönderilen 10 kız öğrenci için sevgi dolu bir karşılama töreni hazırlandığı ifade edildi.

Yüksekova Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Yüksekova Kız Teknik ve Meslek Lisesi başlatmış oldukları 'Kültürler Tanışıyor' projesi kapsamında kardeş okul protokolü imzaladı. Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak beş günlük gezi düzenlediklerini gezi boyunca gösterilen ilgiden çok memnun kaldıkları söylendi. Van'dan uçakla İzmir'e giden öğrenciler hava alanında torbalı ticaret odası 80.yıl ilköğretim okul müdürü Alaattin Altınoluk, Okul aile birliği üyeleri ve öğrencileri Yüksekova ekibini çiçeklerle karşıladı. Yüksekova'dan giden öğrenciler Torbalı İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı İsmail Uygur, İlçe Milli eğitim müdürü Ruhi Gündoğdu ve Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar'ı makamlarında ziyaret etti.

Gezide Yüksekova'dan götürülen yöresel kıyafetler, yiyecekler, halk dansları, yörenin cevizini ve Şemdinli balını tanıtma fırsatı yakaladı. Projeyi düzenleyen Yüksekova Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okul Müdürü Şevket Erdoğan, bu proje ile farklı kültürleri farklı memleketlerde tanıtma imkânı sağladık. Özellikle yörenin kiraz fistanlarını, ceviz ve balı bütün kurum amirlerine götürdük. Oradaki yerel medyada tanıtımı yapıldı. Buda hem ilçemizin güzel halk oyunlarını hem de yöresel kıyafetlerini tanıtmamızı sağladı. Ayrıca öğrencilerimiz farklı kültürleri görme fırsatı yakaladı.

Erdoğan "Bu projenin gerçekleşmesinde katkısı bulunan Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı İsmail Uygur'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu' ya Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar'a, Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Alaattin Altınok, okul öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz." dedi.