Sedat Şahin ve Urfi Çetinkaya'nın tahliyesi istendi

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir davada yargılanan Sedat Şahin ve Vedat Şahin'in bugün yürürlüğe giren 5560 sayılı kanunun 18.maddesinde yapıla

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir davada yargılanan Sedat Şahin ve Vedat Şahin'in bugün yürürlüğe giren 5560 sayılı kanunun 18.maddesinde yapılan değişiklik nedeniyle tahliyesi talep edildi. Başka bir davada yargılanan Urfi Çetinkaya'nın da tahliyesi istendi.

Avukatları Ali Rıza Dizdar tarafından mahkeme başkanlığına sunulan dilekçede, Ceza Muhakemesi Kanunun ilgili maddesinde yapılan değişikliğin müvekkillerinin tutuklu bulunduğu süre dikkate alınarak uygulanması istendi. Dilekçede yeni düzenlemenin tutukluluk sürelerini yeniden düzenlediği hatırlatılarak sanıkların tahliye edilmesi istendi.

Aynı düzenleme kapsamında Teşekkül Halende Uyuşturucu İmalatı yapmak suçlamasıyla tutuklu bulunan Urfi Çetinkaya'nın avukatı da 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Dilekçede tutuklu bulunulan süre dikkate alınarak Çetinkaya'nın tahliyesi istendi.