Görele'de Milli Eğitim Stratejisi Tartışıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Tarafından Organize Edilen Strateji Yönetim ve Planlama Bilgilendirme Toplantısı'nın 4.'sü Giresun'un Görele ilçesinde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nın, Okul ve bütün kurumlarda strateji yönetim ve planlamanın uygulanması amacıyla Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Ercan Türk, Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Dairesi Şube Müdürü Nezir Ünsal, Giresun İl Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Korkmaz, Giresun Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Gürgenci, Görele İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt ile Eynesil ile Çanakçı ilçeleri Milli Eğitim personeli de katıldı.
Toplantıda konuşan Giresun İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Korkmaz, stratejik planlamanın öneminin bütün kurum ve kuruluşlar tarafından kavrandığını, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu sürece hazırlıklı olduklarını ifade etti. Stratejik planlama, kuruluşun bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu tarif eden Müdür vekili İbrahim Korkmaz, "Kuruluşların amaçlarını, hedeflerini ve bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri belirlenmesi gerekir. Tüm okul ve kurumlarımız yılsonuna kadar stratejik planlarını hazırlayacaklar. Stratejik planın önemini biliyoruz. Bu konudaki çalışmalara büyük önem veriyoruz. Toplantının verimli geçmesini diliyor ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.
Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Daire Başkanı Ercan Türk ise "İl, ilçe, okul ve kurumlarımızın stratejik planları hedef koymayı, bu hedeflere ulaşmak için çalışmayı, bu taahhütlerimiz üzerinden hesap vermeyi sağlayacak yeni uygulamalar olacaktır. Görüleceği üzere, yönetim biçimimiz ve uygulamalarımızın doğası değişiyor. Geleneksel yönetimden stratejik yönetime geçiş başlıyor. Kendimizi bu yeni duruma uyarlamamız lazım" diye konuştu.