Alanya'da 2010 Rekor Kırılan Yıl Oldu
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, sayısal anlamda bu yıl turist sayısında artış kaydedildiğini belirterek, "2010 yılı bugüne kadar ki gelen turistlerde rekor kırılan bir yıl oldu" dedi.

Turizmle uğraşan insanların bu kış döneminde eksiklerinin en iyi biçimde sorgulayarak gelecek sezona hazırlanması ve katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Başkan Sipahioğlu şunları söyledi:
"Kayıtlarımıza, turist getiren acente kayıtlarına bakacağız. Gelen turist sayısında bir başarı var. Turist ne harcama yapmaması az harcama yapmasına neden olan faktörlerin nedenini tartışmamız lazım. Alanya'ya tatile gelen turistler sadece güzel otellerde ve sahillerde zaman geçirmek için gelmiyor. Yorgunluklarını tatil beklentilerini farklı kültür ve farklı yaşam tarzlarıyla ilgileniyorlar. Bizim kültürümüze uygun olarak tanıtım çalışmalarının yanı sıra şehirle ilgili beklentimizi reailezi edecek kolektif çalışmayı yapmamız lazım. Genel seçimi bırakıp yereldeki sorunlarımızı ve yapacaklarımızı birbirini olumsuz etkileyecek yönde karıştırmadan sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz."
(RY-SK-Y)
.
