CSKA Sofya Beşiktaş maç özeti - Kartal bir üst tura uçtu

Beşiktaş CSKA Sofya maçı özeti ve Beşiktaş CSKA Sofya maçı golleri. UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Beşiktaş, deplasmanda CSKA Sofya'yı 2 - 1 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi

CSKA Sofya Beşiktaş maç özeti  - Kartal bir üst tura uçtu
Beşiktaş CSKA Sofya maçı özeti ve Beşiktaş CSKA Sofya maçı golleri. UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Beşiktaş, deplasmanda CSKA Sofya'yı 2 - 1 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.UEFA Avrupa Ligi'nde L Grubu'ndaki 5. maçında Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını 2-1 yenen Beşiktaş, grup mücadelesinin bitimine 1 maç kala 2. tura yükseldi. UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Beşiktaş, deplasmanda CSKA Sofya'yı 2 - 1 yenerek gruptan çıkmayı garantilerken, golcü futbolcusu Filip Holosko da, CSKA Sofya maçında Beşiktaş'ın UEFA'daki 100. golüne imzasını atarak tarihe geçti.UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş, CSKA Sofya deplasmanından 2-1 galip ayrıldı. Siyah-Beyazlılar, bu sonuçla birlikte gruptan çıkmayı garantiledi.

Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, CSKA Sofya’yı da deplasmanda yenerek ikinci tura yükselmeyi garantiledi. İlk yarıyı boşa geçiren siyah-beyazlılar ikinci devrede rakibin de öne çıkmasıyla sonuca gitti.. İlk golü Zapotocny duran toptan, ikincisini de Holosko kaleci M’Bolhi’nin ikramından buldu. Artık son Rapid Wien maçı grupta lideri belirleyecek.

CSKA SOFYA BEŞİKTAŞ MAÇI GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DAKİKA 59... Guti’nin sağ çaprazdan kale ağzına doğru ortaladığı muhteşem serbest vuruşa Zapotocny kafasıyla sadece dokundu ve topu ağlarla buluşturdu. CSKA Sofya ile İnönü’de oynanan maçta Ernst’in attığı golün bire bir kopyasıydı bu gol.. Ve bu duran toptan gelen gol Beşiktaş için maçın, haliyle de bir üst turun kırılma anıydı.

ÇÜNKÜ bu dakikaya kadar çok zorlanan bir Beşiktaş vardı sahada. Üstelik rakip tam da Schuster’in istediği gibi, yani puan almak ve oynamak zorundaydı. Ama siyah-beyazlılar o kadar temposuzdu ki, CSKA Sofya büyük üstünlük kurdu. Özellikle de Delev’in defans arkasına yaptığı koşular, Beşiktaş’ın bir numaralı baş belasıydı.

MAÇTAKİ ilk gol pozisyonunu Ernst’in uzaktan şutuyla Beşiktaş buldu ama kaleci M’Bolhi topu kornere çeldi. 15’te ise Delev arkaya sarkıp karşı karşıya kaldı ama İsmail tam zamanında yetişti, vuruş yaptırmadı. Aynı Delev 10 dakika sonra bir kez daha Cenk’le baş başa kalıyordu ki bu kez topu kontrol edemedi.

34’TE ise ilk organize atağını yaptı Beşiktaş. Nobre’den, Guti’ye, Guti’den, Tabata’ya ve ondan tekrar Nobre’ye giden pası Sambacı 18’in içinden auta attığı şutla değerlendiremedi. 44’te ise Ersan ofsaytı bozdu, Delev yine bir aralık buldu ama neyse ki yüzde yüzlük gol pozisyonunda topu yerden dışarı yolladı. 45+2’de ise Cenk sakatlanma pahasına kurtardı Beşiktaş’ı. Michel altı pasın önünde ani bir fren yapıp, Ersan’dan kurtuldu ve dönüp şutunu çekti..

Cenk ters ayakta yakalanmasına rağmen kedi gibi çeldi topu..

‘BELEŞÇİ HOLOSKO’

İKİNCİ yarı ise iki zorunlu değişikliğe rağmen (Cenk-Hakan, Nobre-Ali Kuçik) Beşiktaş’ın belki de hayâl bile edemeyeceği kadar güzel başladı. 59’daki o golün ardından 62’de karambolde önünde kalan topu dışarı atan Ali, 64’te ise Holosko’nun ‘beleş’ golünün yaratıcısı oldu. Kaleci M’Bolhi’ye atılan geri pasın ardından pres yapan Ali, ayağı kayıp yere düşen kaleciden topu çaldı. Holosko da önünde kalan topu bomboş kaleye yuvarladı: 2-0.

ANCAK 79’da Hakan bu sezon bir kez daha boşa çıkınca Sheridan’ın kafa golüyle farkı bire indirdi CSKA Sofya. Beşiktaş ise iyice geriye yaslandı. Ama 90+2’de Marquinhos sağ çaprazdan dışarı yollayınca temsilcimiz hem 340 bin doları hem de tur biletini cebine koymayı başardı.


Quaresma’nın sakatı bile kadroya girdi!

QUARESMA, iyileşmemesine rağmen takıma destek vermek için CSKA Sofya maçında yedek soyundu.. Takımının eksik oyunculardan dolayı sıkıntı yaşadığını gören Portekizli, Schuster’i de ikna ederek 18’e girerken, sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle siyah-beyazlı ekibin kadrosunda 3 kaleci yer aldı.

100. gol Holosko’dan

Holosko maçın 64. dakikasında Ali Kuçik’in pasında bomboş kaleye gol atarak hem Beşiktaş’ı 2-0 öne geçirdi hem de siyah-beyazlıların Avrupa Kupaları’ndaki 100. golüne imza atmış oldu.

GUTI’DEN AYNI TARİFE

G.Saray derbisinde Nobre’ye muhteşem bir asist yapan
Beşiktaş’ın İspanyol yıldızı Guti, dünkü maça da imzasını attı. CSKA ile oynanan ilk maçta Fabian Ernst’e
attırdığı golün aynısı dünkü maçta da Zapotocny’ye yaptı.

3 puanın diyeti 3 sakatla ödendi!

L Grubu’nda CSKA Sofya’yı yenerek bir üst tur biletini cebine koyan Beşiktaş, dün rahat kazandığı maçta 3 sakat verdi. İlk kötü haber ilk yarıda sakatlanan ama tedaviyle oyuna devam eden Nobre’den geldi..

İKİNCİ yarıya başlayamayan Sambacı’nın adalesinde problem olduğu öğrenilirken, 45+2’de de Michel’in şutuna ters ayakta yakalanmasına rağmen müthiş bir kurtarış yapan Cenk sakatlandı.. O da 2. yarıyı göremezken, Tabata ise rakibiyle ‘diz tokuşturunca’ yerini 75’te Necip’e bıraktı.

MAÇIN YILDIZI: CENK

SADECE 45 dakika oynadı belki ama bu süreçte yaptığı kurtarışlar onu maçın yıldızı yapmaya yetti. G.Saray maçında yediği basit golü unutmuş ve iyileşmişti Cenk...

25. dakikada karşı karşıya pozisyonda Delev’in ayağından topu alan 22 yaşındaki eldiven, 44’te
ise aynı oyuncunun bu kez açısını çok iyi kapattı.. Uzaktan gelen şutlarda da hata yapmayan Cenk, 45+2. dakikada ise Michel’in şutunu sakatlanma pahasına müthiş bir refleksle kurtardı ve Beşiktaş’ın dünkü galibiyetinde başrolü oynadı.

Bernd Schuster takımın İspanyol yıldızını yere göğe sığdıramadı:

‘Guti böyle maçların adamı’

“Golü attıktan sonra maçı domine eden taraftık. Guti böyle maçlarda istekli oynuyor. Takım ataktayken verdiği katkılar önemliydi.”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Schuster, CSKA’yı yenerek 2. turu son maça bırakmadan garantilediklerini söyledi. Sahaya sadece galibiyeti düşünerek çıktıklarını ifade eden Schuster şöyle konuştu: “Gol attığımız için domine eden taraf bizdik. İkinci yarıda özellikle bir sistem değişikliği olmadı. Forvet oyuncuları durağan oynuyorlardı.

Onlar da ikinci yarıda daha aktif oldular ve golleri bulduk.
GUTI’NİN takım ataktayken verdiği katkılar önemli. İkinci yarıda paslarından çok yararlandık. Guti böyle durumlarda kendini gösteren oyuncu. Bugün de istekliydi. Manuel Fernandes ile anlaşıldığını biliyorum. Düşüncemiz iyi bir forvet oyuncusunun alınması. Umarım beni şaşırtırlar ve güzel bir sürpriz yaparlar. Soyunma odasında İspanyolca, Almanca ve İngilizce konuşuyoruz. Türk oyuncularla da Türkçe konuşmak istiyorum. Hele bütün kelimelerinizi değiştiren bir tercümanınız varsa.”

Besiktaş’ın toplam kazancı 1 milyon 690 bin euro

Beşiktaş, Sofya’yı yenip, Avrupa Ligi grup maçlarında elde ettiği kazancı 1 milyon 690 bin Euro’ya yükseltti.

UEFA Avrupa Ligi’nde dün CSKA Sofya’yı 2-1 yenip, ikinci tura çıkmayı garantileyen Beşiktaş, ufak ufak da olsa kasasını doldurmaya devam ediyor.. Avrupa Ligi grup maçlarına katılım ücreti olarak 640 bin Euro alan Kara Kartal, buradaki 6 maç nedeniyle de 360 bin Euro’yu garantilemişti.

MÜCADELE ettiği L Grubu’nda dünkü zaferle galibiyet sayısını 3’e çıkartan siyah-beyazlılar, bu sayede 420 bin Euro’yu da kasasına koydu. Porto deplasmanında aldığı beraberlikten de 70 bin Euro kazanan Beşiktaş, gruptan çıkmayı garantilediği için 200 bin Euro daha aldı.
DÜNKÜ sonucun ardından Avrupa Ligi’nde grup maçlarında kazandığı para 1 milyon 690 bin Euro’yu bulan Beşiktaş, R.Wien maçında kazanırsa bir 140 bin Euro daha alacak.