Ölümcül Bağımlılık İçin Güç Birliği

Sınıfta kaybedilen her öğrencinin son durağının sokak olduğunu belirten Vali Şahabettin Harput, "Sağlam karakterli gençlere sahip ülkeler uzun yıllar yaşar

Sınıfta kaybedilen her öğrencinin son durağının sokak olduğunu belirten Vali Şahabettin Harput, "Sağlam karakterli gençlere sahip ülkeler uzun yıllar yaşar. Madde bağımlılığı tehlikesi sel gibi geliyor. Biz buna karşı duvar örerek gençlerimizi korumalıyız" dedi.
Bursa Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce uyuşturucu ve alkol bağımlılığı konusunda okul müdürleri ve aileler bilgilendirildi. Eğitim Vadisi'ndeki toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda toplumun her kesimine iş birliği çağrısında bulundu.
Bursa'da 516 bin öğrencinin madde bağımlılığından uzak durması için herkesi güç birliğine davet eden Vali Şahabettin Harput, eğitim görmeyen çocuklara da sahip çıkılmasını istedi. Dünyada hızla yayılan madde bağımlılığının Türkiye'yi de olumsuz yönde etkileyeceğini dile getiren Harput, "Dünya küçülüyor. Çocuklarımız zararlı maddelere karşı bilinçlendirilmeli. Çocuklarımızın korunması noktasında alınması gereken tedbirler için iş birliği yapmalıyız. Gençliğimizi korumak için hepimiz kendimizi sorgulamalıyız. Çılgın faaliyetlerden çok uzağız. Madde bağımlılığı tehlikesi sel gibi geliyor. Biz bu noktada duvar örerek gençlerimizi bu tehlikelerden korumalıyız. Çocuklarımızı yeterince koruyamazsak, onlar da bundan etkilenir. Çocuklarımızı kaybetmek işten bile değil. Bu manada gençliğimize sahip olmak bizim en önemli görevimizdir. Onları korumak, onları milli ve manevi değerleri aşılamak lazım" diye konuştu.
"SAĞLAM KARAKTERLİ GENÇLERE SAHİP MİLLETLER UZUN YILLAR YAŞAR"
Sağlam karakterli ve inançlı gençleri olan milletlerin yüzyıllar boyunca yaşayacağını kaydeden Harput, "Sağlam karakterli olmak önemli. Her türlü zaafa karşı iyi donatılan karakterlere sahip gençler ülkemizin geleceğinin teminatıdır. O gençlik bizim ülkemizde şekilleniyor. Büyük mesuliyetin farkında olarak yaşamalıyız. Ailenin temelde başlattığı sorumluluk anlayışının ikinci kademesinde öğretmenler vardır. Size gelen her çocuk emanettir. O çocuğun ayakkabısının eskimesi ve üzerinde çamur olması sizi mutlaka etkilemelidir. Öğretmenler olarak o çocukların derdi ile dertlenirseniz, o çocuk iyi yerlere gelecektir. Çocuklara 'kafasız' derseniz o çocuk biter. Hep motive ederek ve yanlışı bile güzel bir üslupla anlatmalıyız. İnsanları kaybetmek çok kolay" şeklinde konuştu.
"SINIFTA KAYBEDİLEN ÖĞRENCİNİN SON DURAĞI SOKAKTIR"
Eğitimcilerden öğrencilerine sahip çıkmalarını isteyen Harput, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bir çocuğu sınıfta kaybederseniz, o çocuğun gideceği son durak sokaktır. Sokaklarda çocukları ne türlü tehlikelerin beklediğini herkes biliyor. Aile ile irtibat kurarak öğrencileri, okula çekmeliyiz. Bunu yaparsak, çocukların yanlış yollara sürüklenmesini engelleriz. Çocuklarınızın yaptığı her güzellikte hissedarsınız. Biz bir millet olarak bir tarağın dişleri gibi aynı inancı beraber yaşayan insanlarız. Bu anlayış içerisinde gurur duyacağınız gençliği yetiştirmeliyiz"
DONARAK ÖLEN GENCİN HAYATINDAN ÖRNEK
Bursa'da 2 sene önce sokakta donarak hayatını kaybeden 25 yaşındaki bir gencin ölümünü araştıran Vali Harput, bunun herkese ders olması gerektiğini ifade etti. Gencin 25 yıllık hayatında zorluklarla karşı karşıya geldiğini tespit ettiğini anlatan Harput, "Emniyet raporlarında, ölen gencin, sokakta yaşayan alkol bağımlısı bir kişi olduğunu öğrendim. Ben bu çocuğu araştırdım. Bu çocuğun hayat hikayesini inceledim. Genç, 2 yaşında iken annesini kaybetmiş. Daha sonra ikinci annesi çocukla ilgilenmemiş. Genç daha küçük yaşlarda zor okula gitmeye başlamış. İlkokulda devamsızlık yapmış. Okula gideceğine bazı kötü yerlere gitmeye başlayan çocuk, kötü alışkanlıklar edinmiş. Sorumsuz davranışlarından dolayı okuldan uzaklaştırılan öğrenci, bir süre Bakırköy'de tedavi görüyor. Hırsızlık yapıyor. Cezaevine düşüyor. Askerden sonra ikinci bir hayata başlamak istiyor. Ama bunu başaramıyor. Daha sonra bir parkta ölüsü bulunuyor. 'Ne yapalım?' diyebilir misiniz. Hepimizin çocuğu bu. Bu kötü olayda herkesin vebali vardır. Polisinden valisine kadar. Biz böyle düşünürsek, meselelerimizi daha iyi kucaklarız. Her çocuk bizim çocuğumuz. Herkes sorumluluğunu yerine getirmeli. Her kaybettiğimiz çocuk bizi üzmeli. Günlerce boğazımızdan lokma geçmemeli" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Daha sonra Harput, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, okul müdürü ve aile birliği başkanlarının sorularını cevapladı.