Denizli Valisi Erkmen: 2011 yılında turizmde yüzde 20 büyüme bekliyoruz

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, 2011 yılında turizmde yüzde 20'lik büyüme beklediklerini söyledi. Bu yıl Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 6-7 artı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, 2011 yılında turizmde yüzde 20'lik büyüme beklediklerini söyledi. Bu yıl Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 6-7 artış olduğunu belirten Erkmen, Denizli'ye gelenlerinse yüzde 13 arttığını vurguladı.

Turistlerin günübirlik Pamukkale ve Karahayıt'ı görüp şehirden ayrılmasını istemediklerini ifade eden Vali Erkmen, ''Pamukkale'nin yanısıra sağlık turizmini de ön plana çıkararak, yerli ve yabancı turistlerin Denizli'de daha fazla kalmasını arzu ediyoruz. Sağlık açısından kendilerine yararlı olacak tedavileri görmelerini ve kaldıkları sürede Denizli'nin diğer köşelerindeki gerek antik kent dokusu, gerek mağaralar, gerekse doğal güzellikleri dolaşarak ili tanımalarını ve para bırakmalarını istiyoruz." dedi. Denizli'nin dizi filmler aracılığıyla televizyonlarda gösterilmesinin tanıtımına katkı sağladığını dile getiren Erkmen, "Bu çalışmalarla 2011'de turist sayısının, 2010'un çok üstüne çıkacağına inanıyorum. Buna paralel olarak nitelikli yatak kapasitesini arttırmak, yeni tesisler yaparak turizme yeni soluk kazandırmak için de çalışmalara başladık." şeklinde konuştu.

Küresel krizin ortadan kalkmasının ardından 2011 yılının, 2010'a göre çok daha iyi olacağı tahmininde bulunan Vali Yavuz Erkmen, şunları kaydetti: "İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısında, 2011 yılında en azından yüzde 20 artış bekliyoruz. Özellikle turizm bölgesi ilan edilen alanlarda yatırımların başlamasını, altyapılarının tamamlanmasını ve nitelikli yatak sayısının çoğaltılmasını hedefliyoruz. 2011'de hem ulaşım hem de altyapı anlamında kendimize hedefler koymuş durumdayız. İnşallah bunları gerçekleştireceğiz."