İşletme Sahiplerine Enerji Desteği

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Fuat Şimşek, Van'da enerji desteği alan toplam 47 firmaya 2 milyon 233 bin 380 TL nakit ödeme yapıldığını belirtti.

İşletme Sahiplerine Enerji Desteği
Makamında İHA muhabirine açıklamada bulunan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Fuat Şimşek, Van ilinde enerji desteğine karşı işletmelerin ilgisiz kaldığını belirtti. 2007 yılından sonra faaliyete geçen işletmelerde en az 10 işçinin çalıştırılması halinde enerji desteğinden faydalanacaklarını ifade eden Şimşek, "Yayınlanan ilgili tamim gereği, 2005 yılı nisan ayından bu yana hayvancılık, su ürünleri yetiştiriciliği ve tavukçuluk dahil, organik ve biyoteknolojik tarım, kültür mantarı yetiştiriciliği, seracılık, sertifikalı tohumculuk, soğuk hava deposu, imalat sanayisi, madencilik, turizm konaklama tesisi, eğitim ve sağlık alanında faaliyet gösteren ve 2007 yılından önce faaliyet gösteren işletmelerde 30 işçi çalıştırma, 2007 mayıs ayından sonra faaliyete geçen işletmelerde ise en az 10 işçi çalıştırma şartı vardır. Bu sayılar üzerinde çalıştırılan her işçi için 0,5 puan eklenmektedir. Bir firma 2007 yılı mayıs ayından sonra müracaat ettiğinde 50 işçi çalıştırması halinde söz konusu dönemler için ödediği elektrik faturasının yüzde 40'nı nakit olarak geri alabilmektedir. Bu oran Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) dahil firmalarda yüzde 50'ye, OSB dışındaki firmalarda ise yüzde 40'a kadar çıkabilmektedir" dedi.
Müracaatçıların aranan şartlar ve istenilen bilgilerle Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne başvurabileceklerini belirten Fuat Şimşek "Şu ana kadar ilimizde enerji desteği alan toplam 47 firmaya, mevcut istihdamları 241 iken söz konusu destekle bin 500'e çıkararak 2 milyon 233 bin 380 TL nakit ödeme yapılmıştır. Enerji desteği ödemesi müracaat zamanı ve üretime geçiş tarihine göre 2012 yılının sonuna kadar devam edecektir. Ayrıca 2009 yılının aralık ayından önce faaliyete geçen ve kanundaki iş kollarında faaliyet gösteren işletmelere geriye dönük ödeme yapılabilmektedir. Van ilinde enerji desteğine karşı işletmeler ilgisiz kalıyor. Daha geniş bilgi almaları için esnaf ve iş adamlarımızın Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne gelmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.