Gümüşhane Üniversitesi'nde Eğitim-bir-sen Temsilciliği Oluşturuldu

Gümüşhane Eğitim-Bir-Sen Şubesi tarafından Gümüşhane Üniversitesi'nde Süleyman Duman başkanlığında Üniversite Temsilciliği oluşturuldu.

Gümüşhane Üniversitesi'nde Eğitim-bir-sen Temsilciliği Oluşturuldu
Oluşturulan Eğitim-Bir-Sen Üniversite Temsilciliği yönetim kurulunda, Yrd.Doç.Dr.Yakup Topal, Atilla Durmaz, Ahmet Yılmaz Albayrak, Dursun Yücel, Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Vural ve Sultan Akyazı yer aldı.
Oluşturulan Üniversite Temsilciliği Yönetim Kurulu ile birlikte GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Üniversite Genel Sekreteri Mustafa Baytar ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Zeki Kaya'yı ziyaret eden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Veli Ağaç ve yönetim kurulu üyeleri görüşmelerde sendikacılığı üyeleri, Türkiye ve insanlığın geleceği için yaptıklarını söyledi.
Ziyarette yaptığı konuşmada, çalışanların hak ve menfaatlerini korumanın öncelikli görevleri olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, "Ülkemizin sivilleşmesi demokratikleşmesi ve özgürleşmesi için sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduklarını ve bu çerçevede çalıştıklarını belirterek "İlimizin Sosyal kültürel ve bilimsel alanlarda gelişmesinde üniversitenin öncü rol alması gerektiğini bu anlamada sendika olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz" dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yapan GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ise "Ülkemizin şekillenmesinde sendikaların, sivil toplum kuruluşların önemli roller üstlenmesi gerektiğini vurgulayarak, ülkemizin demokratikleşmesinde sivil toplum örgütlerinin önemi göz ardı edemeyiz" diyerek üniversitede oluşturulan yönetime başarılar diledi.