Bin Bir Surat Kaçakçılar Polisten Kaçamıyor

2010 yılı içinde birçok operasyona imza atan Gaziantep polisi bin bir surat denebilecek kaçakçıların zulaları karşısında hayrete düştü

Bin Bir Surat Kaçakçılar Polisten Kaçamıyor
2010 yılı içinde birçok operasyona imza atan Gaziantep polisi bin bir surat denebilecek kaçakçıların zulaları karşısında hayrete düştü. Her defasında farklı bir maskeyle karşılaşan polis, kaçakçılara geçit vermedi.
Gaziantep polisi 2010 yılı içinde kaçakçılara yönelik yaptığı operasyonlarda akıllara durgunluk veren zulaları ortaya çıkardı. Kaçakçıların korkulu rüyası haline gelen Gaziantep polisi, kaçakçılık için her yolu deneyen şüphelilerin bütün zulalarını tek tek ortaya çıkarmayı başardı. Yapılan her operasyonda görüntüleri kamuoyuyla da paylaşan Gaziantep polisi kaçakçılara geçit verilmeyeceği mesajını verdi. İlginç zulaların ortaya çıkarıldığı operasyonlardan bazıları ise şöyle, çay paketlerine zula edilen
silah ve mermiler, meyve suyu paketleri içine zula edilen eroin paketleri, baklava ve ayakkabı köselesi altına yerleştirilen captagon haplar, narkotik köpeğini atlatmak için eroin paketleri üzerine pul biberi ile saran uyuşturucu tacirleri, kamyon kasası altına ve üstüne yapılan sistemli zulalar.
Polisin en çok dikkatini çeken kaçakçılık olayı ise yurt dışına götürülmek istenen Atmacalar oldu. Kaçakçılık olayı ile ilgili istihbarat alan polis durdurulan bir otomobilde arama yaptı. İlk olarak atmacalara rastlayamayan polis koltuklardaki kıpırdanmalardan şüphelenerek bakmak istedi. Bunun üzerine koltukları söken polis koltuğun döşemesi içerisine gizlenmiş, gözleri ve pençeleri bağlanmış 8 atmacayı ele geçirmişti.
Polis sigara kaçakçılarına yönelik operasyonlarında ise arı kovanı, çelik para kasası, hayvanların yüklü kamyon kasası zulaları, minibüs tavan zulaları, elektrik kabloların bulunduğu rulolarda yapılan zula gibi birçok yöntemle karşılaşmıştı.
Polis her defasında zulaları uyuşturucu zulalarını ortaya çıkarmak için Elit köpeğini kullanırken diğer kaçakçılık olayları içinde kendi imkanlarını kullandı.