Başkan Küçük: Elbistan doğal kaynaklarıyla enerji merkezi durumunda

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Türkiye'de linyit kömürü rezervinin yarısının Elbistan-Afşin bölgesinde olduğunu ifade ederek, böyle bir enerj

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Türkiye'de linyit kömürü rezervinin yarısının Elbistan-Afşin bölgesinde olduğunu ifade ederek, böyle bir enerji merkezinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Türkiye ve Elbistan gündeminde yer alan il olma konusunda Dünya Enerji Konseyi'nin geçmişte hazırladığı dosya ile önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Dünya Enerji Konseyi'nin 2007 yılında hazırlattığı Afşin-Elbistan linyit havzası bölgesel kalkınma projesi dosyasının aslı o dönem Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi içerisinde görev alan Toprak Değerlendirme Teknik Uzmanı Gürbüz Söğütlü tarafından Belediye Başkanı Durmuş Küçük'e teslim edildi. Belediye Başkanı Küçük, hazırlanan dosyanın Elbistan'ın il olması konusunda büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Küçük, "Türkiye ve Elbistan'ın gündeminde olan bazı ilçelerin il olması hususunda geçtiğimiz günlerde basında bazı açıklamalarımız olmuştu. O açıklamamda Dünya Enerji Konseyi'nin Elbistan'la ilgili bir raporundan bahsetmiştim. O dosyanın aslını bize getirip verdiler. 2007 yılında tamamlanan bu raporun hazırlanmasında Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi içerisinde Toprak Değerlendirme Teknik Uzmanı Sayın Gürbüz Söğütlü de yer alıyordu. Bu rapor AK Parti Siirt Milletvekili Öner Gülyeşil'in başkanlığında hazırlanmış bir dosyadır, Elbistan için çok önemlidir." dedi.

Elbistan'ın il olması konusunda ortak akıl ve kolektif bilinçle hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Küçük, "Öncelikle bu davranışlarından dolayı bu iki değerli insana teşekkür ediyorum. Duyarlı hemşehricilik örneği göstermişlerdir. Bundan sonra biz elimizdeki verileri bir arada toplayarak ortak akıl kollektif bilinçle başka meselelerimizde olduğu gibi bu konuda da adım adım mesafe almak istiyoruz. Dünya Enerji Konseyi tarafından hazırlanan dosyanın somut faydası olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.