Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 91. Yıldönümü Resepsiyonu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 91. yıldönümü dolayısıyla Gençlik Parkı Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda resepsiyon verdi.

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 91. Yıldönümü Resepsiyonu
Gençlik Parkı Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda düzenlenen resepsiyona, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ankara Vali Yardımcısı Tevfik Karabalık, Ankara Milletvekili Zeynep Dağlı, bürokratlar ve başkentliler katıldı. Resepsiyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuşmasında, 91 sene önce bugün Dikmen sırtlarına Mustafa Kemal Atatürk'ün geldiğini ve 3 bin atlı, 750 yaya seğmenin Atatürk'ü coşkuyla karşıladığını belirterek, "Öyle
zannediyorum ki Atatürk'ün Ankara'ya olan muhabbeti, sevgisi o tarihte başladı. Çünkü oradaki o coşku, kendisine gösterilen muhabbet Ankara'nın arkasından başkent olmasını sağladı ve Mustafa Kemal Atatürk, Ankara'yı başkent olarak bize hediye etti" dedi.
Kendilerine düşen görevin Ankara'yı çok daha güzele, ileriye götürebilmek için ellerinden gelen gayreti sarf etmek olduğunu ifade eden Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda çok ciddi adımlar attığını ve bunun neticesini de özellikle Büyükşehir Belediyesi'ne verilen ödüllerle ispatladıklarını söyledi. Geçen yıl Avrupa Konseyi'nden "Büyük Avrupa" ödülünü, onun öncesinde de "Avrupa Diploması", "Avrupa Şeref Bayrağı" ve "Avrupa Şeref Plaketi" ödüllerini aldıklarını anlatan Başkan Gökçek,
"Dünyada bu dört ödülü 8 senede alan ikinci bir kent yok. Bu ödülleri alan üç kent var, Lahey, Viyana 25'er senede almış ve üçüncüsü Ankara. Bu, Ankara'nın nereye geldiğini ve özellikle Ankara için Atatürk'ün vermiş olduğu hedefin nasıl yakalanıp yakalanmadığını gösteriyor. Geçen ay yeni bir ödül daha aldık. Bu da Akdeniz Ülkeleri Asamblesi tarafından belediyeler için verilen Mükemmeliyet Ödülü'dür" diye konuştu.

"6. AYDAN İTİBAREN ANKARA'YI DEĞİŞİK GÖRECEKSİNİZ"
Ankara'nın çok değiştiğini ve değişme yolunda süratle ilerlediğini ifade eden Gökçek, gelecek 3-5 yıl içinde Ankara'nın daha iyi gelişmesi için bakanların ve milletvekillerinin desteğiyle EXPO'yu almak istediklerini, Bilişim Vadisi'ni getirmeyi amaçladıklarını, uluslararası bir hayvanat bahçesini Ankara'da inşa etmek istediklerini kaydetti. Fuar alanını 2011'de devreye sokmak ve Disneyland olayını gerçekleştirmek istediklerini de ifade eden Başkan Gökçek, inanç turizmi açısından Hacı Bayram ve civarının
düzenlenmesine çok önem verdiklerini kaydetti. 6. aydan itibaren Ankara'nın değişik görüneceğini anlatan Gökçek, "Nasıl göreceğinizi söylemiyorum, bu sürprizi önümüzdeki aylarda göreceğiz. 6. aydan itibaren Türkiye'nin değişik bir kentine tanık olacaksınız" dedi.
Başkan Gökçek, "Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarımı bir kez daha sunuyorum ve Atatürk'e Ankara'ya hoşgeldin diyorum" diye konuştu.
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin canlandırıldığı kısa bir film gösteriminin ardından resepsiyonda son olarak Seğmen kukla gösterisi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGED Seğmen ekibi gösterileri sunuldu.