Maliye, Manavgat'taki sosyal tesisi kiraya veriyor

Antalya Defterdarlığı, daha önce 63 milyon 378 bin TL bedel üzerinden satışa çıkardığı Manavgat'taki sosyal tesisi bu kez 49 yıllığına kiraya veriyor.

Antalya Defterdarlığı, daha önce 63 milyon 378 bin TL bedel üzerinden satışa çıkardığı Manavgat'taki sosyal tesisi bu kez 49 yıllığına kiraya veriyor. Çolaklı beldesinde 33 bin 337 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın, ticaret ve konut hariç olmak üzere, imar planı ile getirilecek kullanım kararlarına uygun olarak, turizm, eğitim, sağlık, sanayi, sosyal ve kültürel amaçlı tesislerin yapılması amacıyla 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı ihalesi yapılacak. İhale, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 51/g maddesine göre pazarlık usulüyle, yıllık 449 bin 148 TL bedel üzerinden 7 Ocak 2011 Cuma günü Manavgat Malmüdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, söz konusu taşınmazın Çolaklı Belediyesi mücavir alan sınırları içinde kaldığını, parselin bulunduğu mahalde her türlü altyapı hizmetlerinden yararlanıldığını bildirdi. Mat, yazılı açıklamasında, taşınmazın denize sadece 100 metre uzaklığında olduğunu hatırlattı. Arsanın üzerinde bulunan sosyal tesisin 30 ana blok ve 145 apart daire 550 yatak kapasiteli olduğu bilgisini veren Mat, "Eğer yatırımcı tarafından taşınmazın üzerinde bulunan muhdesat (sosyal tesis) yıktırılarak, başka surette değerlendirilmek istenilmesi halinde ise o yıl için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yayımlanan yapı yaklaşık maliyet bedeli üzerinden tahsil edilerek, ilk yıl irtifak hakkı bedelinden muhdesat bedeli oranında indirim yapılacaktır." dedi.

Taşınmazın tamamının 1/1000 ölçekli uygulama imar planında turizm tesis alanı olarak ayrıldığını aktaran Mat, planın otel yapılması halinde inşaat alanı katsayısının yüzde 60, yüksekliğin 13,70 metre (4 kat), tatil köyü yapılması halinde ise taban alanı katsayısı yüzde 15, yüksekliğin ise 7,10 metre (2 kat) olarak düzenlendiğini kaydetti.