Kırıkkaleli işadamları Güneydoğu'ya gezi düzenledi

Kırıkkaleli işadamları ve sanayicileri, Gaziantep ile Şanlıurfa'da değişim ve gelişim gezisinde buluştu.

Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD)

Kırıkkaleli işadamları ve sanayicileri, Gaziantep ile Şanlıurfa'da değişim ve gelişim gezisinde buluştu.

Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD), Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi (KOSB)'nin organize ettiği geziye Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan ve Anadolu Genç İşadamları Derneği Başkanı Musa Aksoy ve Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nurettin Aydın ve işadamları katıldı. Ayrıca Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, gezinin Şanlıurfa ayağına katılarak sürpriz yaptı.

İşadamları ilk olarak Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti. Kırıkkale'nin eski Bahşılı Kaymakamı olan Kamçı, Kırıkkaleli işadamları ve sanayiciler ile yakından ilgilendi. Şehir hakkında bilgi alan heyetin ikinci durağı ise Gaziantep Organize Sanayi Başkanlığı oldu. Heyet, Gaziantep OSB'de, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi başkanlıklarının ortaklaşa hazırladığı programa katıldı.

Gaziantep Organize Sanayi Odası Başkanı Cahit Nakipoğlu ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, tarafından Kırıkkaleli işadamlarına ve sanayicilere Gaziantep sanayisi hakkında bilgi verdi. Heyet, Naksan Holding'e ait Royal Halı Fabrikası'nı da ziyaret etti. Burada Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taha Nakipoğlu, fabrika üretimi ve teknolojisi hakkında bilgi verdi.

Heyet Gaziantep Zirve Üniversitesi'nde Rektör Adnan Kısa ve üniversite yönetimi ile öğle yemeği yedi. Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, üniversite çalışmaları hakkında heyete bilgi verdikten sonra, KTSO Başkanı Cemalettin Akdoğan, AGİAD Başkanı Musa Aksoy, KOSB Başkanı Nurettin Aydın ve SMMO Başkanı Bayram Çoşkun, Kırıkkale ticareti ve sanayisini anlattı. Gaziantep şehir turu ile devam eden gezi, merkezi Gaziantep'te bulunan Samanyolu Medya Grup'a ait Dünya TV'de ekonomi programına katıldı.

Heyet, Şanlıurfa gezisinde ise sıra gecesi programında stres attı. Geceye sürpriz ziyaret yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, gezinin Şanlıurfa ayağına katıldı.

Heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ve Şanlıurfa İşadamları Derneği'nin organize ettiği yemekte buluştu. Şehrin ticareti ve sanayisi hakkında bilgi veren Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin, işadamları derneği ile ortaklaşa yaptığı çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Gezinin Şanlıurfa ayağı Harran Ovası ve Atatürk Barajı ziyareti ile son buldu.