İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy mezarı başında anıldı

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından düzenlenen anma pro

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından düzenlenen anma programında, öğrenciler, Kuran-i Kerim ve şiir okudu. Burdur'daki üniversite kampüsünden getirilen toprak Akif'in kabrine döküldü.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarı başında düzenlenen anma programına, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökay Yıldız, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, üniversite öğretim üyeleri ile çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Akif'in mezarına çelenk konuldu. Anma programında konuşan Mehmet Akif Üniversitesi Rektörü Gökay Yıldız, "O milletimizin yüce gönlünde çok özel ve seçkin bir yer almıştır. Bu yerini sonsuza dek koruyacaktır." dedi. Yıldız, "Üniversite senatosu olarak bugün burada bulunmanın tarif edilemez derin duyguları içerisindeyiz. Adına kurulmuş bir üniversitenin mensupları olarak onun manevi huzurunda saygıyla eğiliyor ve rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın da kısa bir konuşma yaptığı anma programında bir öğrenci Akif'in şiirini okurken, İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden ama bir öğrenci de Kuran-ı Kerim okudu.

Ama öğrencinin Kuran-i Kerim okuyuşunu çok beğenen Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, öğrenciyi öperek kutladı.Yapılan duanın ardından Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin kampüsünden getirilen toprak Akif'in mezarına döküldü. Anma töreni helva dağıtımıyla sona erdi.