ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Erdem, öğrenci açılımı başlattı

Yumurta ve boya tüpü atma eylemiyle gündeme gelen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerinin sıkıntılarını birebir dinlemek isteyen yön

Yumurta ve boya tüpü atma eylemiyle gündeme gelen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerinin sıkıntılarını birebir dinlemek isteyen yöneticiler, "öğrenci alımı" başlattı. Geçen haziranda göreve başlayan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem, öğrenci temsilcileriyle biraraya gelerek problemlerini dinledi. Fakülte, bölüm ve sınıf temsilcileriyle farklı bölümlerden gelen 30'a yakın öğrenciyle yemekhanede görüşen Dekan Erdem, öğle yemeği ikram etti ve ulaşımdan başörtüsüne kadar bir dizi sıkıntılarını dinledi.

Bugüne kadar böyle bir ortamda yöneticilerle buluşamadıklarını dile getiren öğrenciler de Erdem'e teşekkür etti. Dekandan gelen yemek davetinin kendilerini çok sevindirdiğini belirten öğrenciler, karşılaştıkları problemleri etraflı bir şekilde anlattı. Kampüs içi ve şehiriçi ulaşım imkanlarının yetersizliğinden yakınan öğrenciler, özellikle ikinci öğretim programlarında okuyan arkadaşlarının ciddi ulaşım zorluğu çektiğini, kış şartlarında uzun süre duraklarda beklediklerini ifade etti. Kampüs içi sosyal yaşamın canlandırılmasını ve toplulukların daha işlevsel hale getirilmesini isteyen öğrencilerin yakındığı bir başka konu da öğretim elemanlarının sınav ve not politikası oldu. İstisnai olmakla birlikte bazı hocalarının notu silah olarak kullandığını idida eden öğrenciler, bilimsel çalışmalardan da yeteri kadar haberdar olamadıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin dilek ve şikâyetlerini ayrıntılı olarak dinleyen Prof. Dr. Ahmet Erdem ise, "Ulaşım, maalesef sadece bizim yetkilerimiz çerçevesinde çözülecek bir problem değil. Konuyu yetkili mercilere taşıyıp çözüm olanaklarını araştıracağız. Öğretim elemanları ile ilgili şikâyetlerinse ilk elden takipçisi olacağım." dedi. Bir hocanın kendisini bilimsel yetkinliği ve eğitim öğretimdeki yeterliliğiyle kanıtlaması gerektiğini söyleyen Dekan Erdem, "Yaşadığınız sorunları somut ve yazılı olarak bize ve yetkili makamlarımıza ulaştırdığınız takdirde olayı hassasiyetle araştırır, gerekeni yaparız." şeklinde güvence verdi. Derslerin daha çok uygulama araştırma bağlamlı olarak yapılması için önümüzdeki yaz dönemine yönelik çalışma başlattıklarını belirten Erdem, yaklaşık bin öğrencinin yararlanabileceği donanımlı bir bilgisayar kullanma merkezinin de müjdesini verdi.

Toplantının demokratik ve duyarlı bir yönetişim projesi için attıkları ilk adım olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Erdem, "Bu tür sohbet toplantılarını, hem öğrencilerimizle hem de fakültemizin akademik ve idari personeliyle bundan sonra düzenli olarak yapacağız. Sevinerek görüyoruz ki fakültemizde başlattığımız bu uygulama, üniversite ve kent yönetimi tarafından da benimsendi. Bizden sonra rektörümüz ve belediye başkanımız başta olmak üzere diğer yöneticilerimiz ve kent eşrafımız, öğrencilerin sorunlarını gündeme alan bir toplantı düzenliyor." diye konuştu.

Toplantıya katılan fakülte öğrenci temsilcisi Erdal Güneş ise, "İlk kez bir yönetici hocamızdan, böylesine samimi ve sorunlarımıza odaklı bir yaklaşım görüyoruz. Kendisi makamında değil, yemekhanemize tek başına, yanında hocalarımız olmadan gelerek, arkadaşça bir ortam içinde sorunlarımızı ayrıntılı olarak dinledi." dedi.