Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (cised)'den İlginç Açıklama

Cinsel Sağlık Enstitü Derneği (CİSED) yaptığı basın açıklaması ile Yargıtay'ın verdiği karar ile cinsel işlev sorunu yaşayan birçok çifte olumsuz örnek olduğunu iddia etti

Cinsel Sağlık Enstitü Derneği (CİSED) yaptığı basın açıklaması ile Yargıtay'ın verdiği karar ile cinsel işlev sorunu yaşayan birçok çifte olumsuz örnek olduğunu iddia etti. Dernek Başkanı Dr. Cem Keçe, "Erkeğin cinselliğin yöneticisi olması gerektiği düşüncesi doğru değildir" dedi.
Yedi aylık birliktelikleri sırasında cinsel ilişki kuramadıklarını öne sürerek boşanma ve tazminat davası açan kadını haklı bulan ve "cinsel ilişki sağlama görevinin erkeğe ait olduğu" tespitini yapan Yargıtay kararı hakkında, basın açıklaması yapan CİSED Genel Başkanı Dr. Cem Keçe açıklamasında Yargıtay'ın cinsel mitlere onay verdiğinin iddia etti. Keçe, verilen kararla ilgili olarak "Kocanın tamamen kusurlu olduğuna hükmeden Yargıtay, bu kararıyla, cinsel işlev sorunu yaşayan birçok çifte olumsuz örnek olmuştur. Erkeğin cinselliğin yöneticisi olması gerektiği düşüncesi doğru değildir. Verilen bu kararla, erkeğin de etten kemikten yapıldığı, sadece kadında değil erkekte de cinsellik konusunda kaygı ve korkular olabileceği göz ardı edilmiştir. Erkeklerin her zaman ve her ortamda cinselliğe hazır olduğu cinsel mitine yani hurafesine dayanılarak erkek cinselliğine ağır bir yasal yük daha getirilmiştir. Yani Yargıtay kararında her iki tarafın da cinsel ilişki kurmalarına fiziki ve anatomik engellerinin bulunmaması halinde, cinsel ilişkiyi sağlama görevini, cinsel ilişkide aktif olması gerektiğini iddia ettiği erkeğe ait olduğu belirtmiştir. Erkeğin koşulsuz şartsız eşini cinsel açıdan doyurmak zorunda olduğu, yoksa kadının boşanabileceğini gösteren bu karar cinsel mitlerin mahkeme salonlarında resmi olarak kabul edildiğini göstergesidir" dedi.