Balıkesir Alo Belediye hattına bir yılda 7 bin çağrı geldi

Balıkesir Belediyesi tarafından vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerine en hızlı ve etkili şekilde cevap verebilmek amacıyla kurulan 444 40 10 numaral

Balıkesir Belediyesi tarafından vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerine en hızlı ve etkili şekilde cevap verebilmek amacıyla kurulan 444 40 10 numaralı "Alo Belediye" hattına, bir yılda yaklaşık 7 bin çağrı geldi. Belediye yetkilileri, bunlardan bin 300 şikayete çözüm üretildiğini, 2 bin 400 bilgilendirme araması yapıldığını, 5 bin 700 çağrıya ise anında çözüm bulunduğunu belirtti.

Alo Belediye, haftanın yedi günü 08.00 ile 24.00 saatleri arasında, özel eğitimli personeliyle, diğer saatlerde ise bütün nöbetçi servislerle koordineli bir şekilde hizmet veriyor. Böylece vatandaşlar, birçok işlemi belediye binasına gitmeden hallediyor. Ayrıca belediyenin görev ve yetki alanına giren her konudaki istek ve önerilerini de iletebiliyor. Vatandaşlarla yapılan görüşmelerin kayıt altına alındığını belirten yetkililer, Alo Belediye'de her işlemin mutlaka sonuçlandırıldığını, süreçler ve sonuçlar hakkında vatandaşların bilgilendirildiğini kaydetti. Belediye yetkilileri, şu bilgileri verdi: "Alo Belediye hattını arayan vatandaşlarımızın belediye çalışmaları hakkında istekleri, önerileri, sorunları ve talepleri karşılanırken bunlar elektronik ortamda kayıt altına alınarak ilgili müdürlüğe yönlendirilmektedir. Talepler sonuçlandığında, bilgilendirme aramalarıyla haber verilmektedir. Vatandaşlarımız ayrıca belediye mücavir alanı içindeki vergi tahakkukları ve ödeme şekilleri, nöbetçi eczane, kamu kurum ve kuruşlarının detaylı adres ve telefon numaraları, belediyemizin etkinlikleri hakkında bilgi alabiliyor. 'www.balikesir.bel.tr' sitemizden de e-belediye platformu üzerinden işlem yapmak isteyen vatandaşlarımıza gerekli destek de sağlanıyor."