Almanya'da Türk bakana, Türk Daire Başkanı

Almanya Aşağı Saksonya Sosyal, Sağlık, Kadın, Aile ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, Uyum Daire Başkanlığına Türk Dr. Dursun Tan'ı atadı.

Tan'ın tecrübel

Almanya Aşağı Saksonya Sosyal, Sağlık, Kadın, Aile ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, Uyum Daire Başkanlığına Türk Dr. Dursun Tan'ı atadı.

Tan'ın tecrübeli olduğunu daha öncede bazı bakanlıklara danışmanlık hizmeti verdiğini belirten Bakan Özkan, Tan uyum ile ilgili tüm birimlerin üstünde Daire Başkanı olarak görev yapacağını belirtti.

Yaklaşık bir ay önce Daire Başkanlığı görevine atanan ve daha önce Oldenburg Üniversitesinde Sosyoloji Bölümünde Öğretim Üyesi olarak da görev yaptığını belirten Dursun Tan, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, "Almanya tarihinde bir Türk'ün ilk olarak Aşağı Saksonya'da bakanlığa atanması ve benim burada sorumluluk almam son derece gurur verici. İleride birlikte neler yapabiliriz onu zaman gösterecek, ama özellikle burada bir takım yeni konularla uğraşmak gerekiyor. Göç konusu genel olarak global anlamda da önem taşımaya başladı. Özellikle değişik kültür ve dinlerden gelen insanların bir arada yaşaması söz konusu artık. Dolayısı ile Aşağı Saksonya'da bu doğrultuda bazı projeler gerçekleştireceğiz. Ayrıca burada edineceğimiz tecrübeler belki ileride Almanya, Avrupa veya Türkiye için örnek proje olabilir." dedi.