Gazikent Üniversitesi Rektörü Özdemir'in Kutlama Mesajı

Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. Yıl dönümünü kutlayarak 'Allah Türk Milleti'ne böyle acı günleri bir daha göstermesin' dedi.

Gaziantep'in Düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir kutulama mesajı yayınlayan Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, şu ifadelere yer verdi, "Anteplilerin Milli Mücadele boyunca bir bütün olarak düşman karşısındaki yiğitçe ve kahramanca direnişleri; azim ve mücadeleleri başka halklar ve milletler için daima örnek olmuştur.
Bu olgunun farkında olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gazianteplileri her vesile ile övmüş ve bu sivil mücadeleyi özgürlük için savaşanlara örnek olarak göstermiştir. 25 Aralık 1936'da Gaziantep'in 15. Kurtuluş Yıldönümü vesilesiyle gönderdiği telgrafta 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık örneği olarak alabilir' demesi bu bağlamda çok manidardır. Şehrimizin kurtuluşunun 89. Yıldönümünü kutlarken, bugünkü savaşların daha çok ekonomik olduğunu vurgulamak
gerekir. Şehrimizin müteşebbis işadamları dünya ekonomileri ile rekabet için mücadele verirken ve dünyayı ülke ülke gezerken şehrimizdeki üniversiteler olarak "üniversite-sanayi işbirliği" çerçevesinde onlara yardımcı olmaya hazırız. Bu vesileyle Gazikent Üniversitesi olarak Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89. yıldönümünü kutluyor; şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi ise şükranla anıyoruz" dedi.