Cindoruk: 'Torba Yasaları Kargaşa Getirir'

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, torba yasasına karşı olduğunu belirterek, "Torba yasaları kargaşa getirir, haksızlık getirir ve temel meseleleri unutturur" dedi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, torba yasasına karşı olduğunu belirterek, "Torba yasaları kargaşa getirir, haksızlık getirir ve temel meseleleri unutturur" dedi. Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çeken Cindoruk, "Yeni bir devlete ne gerek var. Silahlı tartışma yapanlara sesleniyorum; yapmayın, bunun sonunda siz kaybedersiniz. Biz sizin almak istediğiniz sonucu almanıza müsaade etmeyiz" diye konuştu.
Hüsamettin Cindoruk, Bakırköy'de Demokrat Parti İstanbul Üçüncü Bölge Ar-Ge ve Koordinasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Cindoruk birlik çağırısında bulunarak, "Evimiz Türkiye, başka evimiz yok. Ağrı'dan Edirne'ye, Diyarbakır'dan Samsun'a bütün Türkiye bizim evimiz. Bu evin bütün sahipleri gelsinler bizimle bir olsunlar. Hiçbir ayırım yapmadan herkesi kucaklayan cumhuriyeti sahipleniyoruz. Evimiz demokrasi evidir, bu evde kimseyi ayırmıyoruz" dedi. Cindoruk, her zaman
Türkiye'nin birlik ve beraberliğini savunduklarının altını çizerek, "Türkiye'yi bölmek isteyenler, akıllarını büyük ihtimalle yitirmiş insanlardır. Yeni bir devlete ne gerek var. Yeni devlet kurmak isteyenlerin halini görüyoruz. Silahlı tartışma yapanlara sesleniyorum; yapmayın, bunun sonunda siz kaybedersiniz. Biz sizin almak istediğiniz sonucu almanıza müsaade etmeyiz. Bu hudutların dışına çıkaramazsınız. Bizim dediklerimizi yapın, biz de size ne hak istiyorsanız onları verelim" diye konuştu.
Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cindoruk, torba yasa tasarısına ilişkin bir soru üzerine, "Meclis başkanlığı yapmış bir siyasetçi olarak torba yasasına karşıyım. Torba yasaları kargaşa getirir, haksızlık getirir ve temel meseleleri unutturur. O nedenle torba yasaları yerine, gerekli ihtiyaçlar varsa tek tek maddeler halinde yasalar haline getirilmesini tavsiye ediyorum. Torba yasası sonunda sıkıntı yaratır, beklenmedik sonuçlar getirir ve yanlıştır" ifadelerini kullandı.