CHP'li Meclis Üyesi Özer: Ücretsiz eğitim veren merkezlerin sayısı artırılmalı

Adana Büyükşehir Belediyesi Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, fakir mahallelerde ücretsiz eği

Adana Büyükşehir Belediyesi Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, fakir mahallelerde ücretsiz eğitim veren merkezlerin sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Gülbahçe Mahallesi Obalar Caddesi'ndeki Hüseyin Çomu Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Özer, burada çocuklarla sohbet etti. Göçle gelen nüfusun kente uyumu ve çocukların eğitim seviyesinin artırılması için ücretsiz eğitim veren merkezlerin sayılarının artması gerektiğini kaydeden Özer, kendisinin vekil öğretmenlik yaptığı dönemdeki bir anısını anlattı: "Vekil öğretmen olarak atandığım bir okulda, sınıfta öğrenciler çalışkanlar, orta haller ve zayıflar diye ayrılmıştı. Ben bu sınıflandırmayı kaldırarak bütün çocuklara sahip çıktım. Yıl sonunda 'zayıf' diye ayrım yapılan çocukların daha başarılı olduğunu gördüm. Göçle gelen ailelerin çocukları da çok başarılı olabilir. Ancak onlara gerekli eğitim ortamını sağlamalıyız."

Eğitim merkezlerinin sayısının artması için üzerine düşen görevi yapacağını vurgulayan Özer, "Yerel yönetimlerimiz de bu gibi merkezlere sahip çıkmalı." şeklinde konuştu. Öğrencileri kültür ve sanatsal etkinliklerine davet eden Özer, çocukların kültürel etkinliklere katılabilmesi için her türlü yardımı yapacağını kaydetti. Bir öğrencinin eğitim merkezine terlikle geldiğini gören Bekir Sıtkı Özer, ziyaret sonrası öğrenciye ayakkabı hediye etti.

Eğitim Merkezi yetkilileri ise ziyaretinden dolayı Özer'e teşekkür etti. Adana'nın farklı mahallerinde 13 eğitim merkezinin bulunduğunu kaydeden yetkililer, buralarda 2 binin üzerinde öğrencinin ücretsiz eğitim gördüğünü aktardı.