Chp Giresun İl Başkanlığı Önce 2. Genel Başkanlarını Andı,sonra İl Danışma Meclisini Topladı

Türkiye Cumhuriyeti 2

Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı ve CHP'nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü için ölümünün 37. yıl dönümünde Giresun CHP İl Başkanlığı'nda bir anma töreni düzenlendi. Törenin ardından ise İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleşti.
Törene CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Belediye Başkanı kerim Aksu ve partililer katıldı.
Ataparktaki Atatürk anıtına çelenk sunulup saygı duruşunda bulunulmasından sonra bir konuşan CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş; "Türkiye Cumhuriyeti'nin 2'inci Cumhurbaşkanı ve CHP'nin 2.'inci Genel Başkanı, Atatürk'ün silah arkadaşı İsmet İnönü'nün ölümünün 37'nci yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini belirtti. Gezmiş; İsmet İnönü'nün büyük bir devlet adamı olmasının yanı sıra Türkiye'nin bağımsızlığının korunmasında ve geliştirilmesinde, demokrasinin kök salmasında, önemli katkıları olduğunu
belirterek İnönü'yü, ölümünün 37'inci yılında saygı ve sevgiyle andıklarını kaydetti.
Atapark'daki anma töreninin ardından Parti binasında İl Danışma Meclisi toplantısına geçildi.
CHP İl Başkanı Gezmiş, basına kapalı olarak gereçekleşen Danışma Meclisi Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada küskünleri partiye davet etti. Gezmiş; "Bugüne kadar kim bizimle yola çıktı ise, sonradan herhangi bir sebepten dolayı yollarımız ayrıldı, gönülleri kırgın olan varsa onları iktidara yürüyüş için yuvaya dönmeye çağırıyorum. Bu bir iktidara çağrıdır.Kim CHP'ye sempati duyuyorsa yanımızda yer almalıdır.Bu iktidara yürüyüş çağrısıdır" dedi.
CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ise, Kurultay sonrasında Parti Meclisine giremediği için kırgın olduğu ve kendisini desteklemediği ileri sürülen CHP İl Başkanı Aykut Gezmiş için imza toplayarak seçime gidileceği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
Gezmiş; "İmza toplayarak seçime gideceğimiz yönündeki iddialar ve söylentileri yalanlıyorum. Böyle bir şey gerçekdışıdır.Biz bir bütün olarak iktidara yürüyen bir partiyiz.Tek hedefimiz de budur. Bunun dışında kişisel meselelerle uğraşacak değiliz" dedi.