Bafra Musiki Cemiyeti'nden Yılsonu Konseri

Bafra Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Korosu Bafralılara unutulmaz bir yılsonu konseri verdi.

Bafra Musiki Cemiyeti'nden Yılsonu Konseri
Bafra Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen konser Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konsere gösterilen yoğun ilgi salonun tamamının dolmasına sebep olurken yer bulamayanlar koridora konulan sandalyelerde konseri izledi.
Bafra Musiki Cemiyeti'nin Türk Sanat Müziği Korosu Şef Cemal Köprülüoğlu'nun yönettiği konseri Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kurt sundu.
Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, "Değerli sanatsever Başkanım, gördüğünüz gibi bizler buralara sığmıyoruz, burada sanat icra edemiyoruz" diyerek bir yıl önce Başkan Zihni Şahin'in verdiği sözü hatırlattı. Musiki Cemiyeti'nin yaptığı çalışmalar ve bundan sonra vereceği konserlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konserde yaptığı konuşmada, "Gerçekten harika bir gece geçirdim, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepinizin huzurunda Bafra'ya inşallah en kısa zamanda bir Belediye Konservatuvarı kazandıracağıma söz veriyorum. Bu bünye içerisinde gerek müzik gerekse folklor çalışmalarının sürdürülmesini istiyoruz. Çok Amaçlı Kültür Merkezi'nin de çalışmalarını başlattık. Alparslan Türkeş Parkı'nın yanında bu güzel hizmet binasını da en yakın zamanda Bafra'ya kazandırmanın mutluluğu içerisinde olacağız" dedi.
Bafra Musiki Cemiyeti tarafından verilen yılsonu konserinde Bafralılardan yoğun bir ilgi vardı. Her kesim den insanların buluştuğu gecede Türk sanat müziği ziyafeti verildi. Konserde 24 eser, 15 kişilik saz sanatçısı ve 24 kişilik koronun başarılı performansı ile icra edildi. Konserde Türk sanat müziğinin unutulmaz eserleri, söz yazarları, bestekarları anılarak okundu.
Konseri Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, sivil toplum örgütü temsilcileri, Samsun Devlet Korosu Müdürü Cengiz Cermen, Samsun Sanat Merkezi Müdürü Osman Ergen ile Bafralı ve Samsunlu musiki severler izledi.