Turhal Sanayiciler ve İş Adamları Derneği'nden aşure ikramı

Tokat ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Turhal Sanayiciler ve İş Adamları Derneği, Kerbela şehitlerini anma etkinliğini düzenledi. Turhal Nurkavak

Tokat ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Turhal Sanayiciler ve İş Adamları Derneği, Kerbela şehitlerini anma etkinliğini düzenledi. Turhal Nurkavak Camii'nde okutulan Mevlid-i şerifin ardından aşure ikram edildi. Dernek Başkanı Sami Dinler aşure dağıtımı öncesi yaptığı konuşmada Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının 1371 yıl önce Kerbelada şehit edildiği günün anısına bütün İslam alemine dua ve niyazda bulunduğunu belirti. "İslam tarihi içinde her Müslümanı derinden yaralayan adalet, vicdan ve ahlak ölçüleri ile bağdaşmayan olayın ardından asırlar geçmesine rağmen aynı keder ve acıyla sürdürmenin hem insanlığın hem de inançların bir icabı olarak gördüklerin ifade eden dinler bu mübarek ay hürmetine Turhal da var olan kardeşliğin ve din dostluğunun pekiştirilmesi birlik, beraberlik ve dayanışmanın sağlanabilmesi bakımından aşure etkinliği yapmış bulunuyoruz." diyerek herkesi birlik ve beraberliğe davet etti.

Turhal Sanayiciler ve İş Adamları Derneği'nin kendi imkanlarıyla hazırladığı etkinliğe vatandaşların ilgisi büyüktü. 500 kişiye aşure ikram edildi. Dua ile başlayan etkinlik aşure dağıtımı ile sona erdi.