Platform Üyeleri Toplumun İleri Gelenleriyle Görüşüyor

Adıyaman Demokrasi ve Emek Platformu üyeleri İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan'ı ziyaret ederek, Petrol-İş Sendikası ile TPAO Bölge Müdürlüğü'ndeki bazı idareciler arasında yaşanan sıkıntıyı ilettiler

Adıyaman Demokrasi ve Emek Platformu üyeleri İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan'ı ziyaret ederek, Petrol-İş Sendikası ile TPAO Bölge Müdürlüğü'ndeki bazı idareciler arasında yaşanan sıkıntıyı ilettiler.
Geçtiğimiz günlerde TPAO'nun güvenlik amiri ile Petrol-İş Sendikası Başkanı Zeynal Eroğlu arasında yaşanan kavga sonrasında 9 sendikalı işçinin disipline verilmesine Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri tepki gösterdi. Yaşanan kavganın adli makamlara intikal ettiğini belirten platform üyeleri, çeşitli eylem kararı aldıklarını fakat bu eylemler öncesinde ilin yetkilileri ve söz sahibi olan kişileri ziyaret ettiklerini ifade ettiler.
İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan'ı ziyaret eden platform üyeleri Petrol-İş Sendikası Başkanı Zeynal Eroğlu, İHD Başkanı Av. Osman Süzen, CHP İl başkanı Ali Murat Bilgiç, BDP İl Başkanı Mehmet Varol, Eğitim-Sen Şube Hukuk sekreteri Ömer Küçüker, Yol İş Temsilcisi Hasan Tanrıverdi, SES Örgütlenme Sekreteri Nevzat Akgül ve Pir Sultan Abdal Derneği Yetkilisi Erdal Çıtrık sorunları dile getirdi.
Petrol-İş Sendikası Başkanı Zeynal Eroğlu, son günlerde sendikalarına karşı idarenin tavır aldığını ve çeşitli uygulamalar neticesinde kendilerinin eylem kararı aldıklarını belirterek, "Geçtiğimiz ünlerde bölge müdürünün olmadığı, bölge müdür mavinin vekalet etti bir dönemde sorunlarımızı iletmeye gittiğimiz zaman güvenlik birim müdürü ile aramızda sıkıntı yaşandı. Sendikadaki görevli olan 9 kişi olayın üzerine kavganın yaşandığı içeri girdiler.
Ondan sonra işveren sendikadaki 9 arkadaşımızı disipline verdiler. Disipline verilmesi bir dahaki sefere iş aktinin feshini gerektirir. Bu arkadaşlarımıza karşı ciddi yaptırımlar oluşturacağını duyum alıyoruz. Yerelde ve genelde dayatma yapılmasıyla karşı karşıyalar. Adıyaman huzurlu bir kent ve biz bu huzurlu ortam içersinde çalışıyoruz. İş barışımızın bozulmamasını istiyoruz. Petrol-İş sendikası güçlü bir sendika ve örgütlü bir güçtür. Sizlere gelmemizdeki sebep siz Adıyaman'ın ileri
gelenlerindensiniz. Dolayısıyla sağduyu olsun istiyoruz. Geriye dönüşü olmayan yola girilmesini önlemek için yöneticilere bu konuyu iletmenizdir. Bundan sonrada huzurlu ve iş barışı içersinde devam etmesini istiyoruz. Kaygılarımız ve endişelerimiz var" dedi.
Meclis Başkanı Necmi Baykan ise, yanan ateşi küllendirmek gerektiğini ifade ederek, "Bu olayı büyütmeden ateşi küllendirmek lazım. Ehliyetli yöneticilerimiz bu konuya hakim olacaktır. Kavgayı büyütmek, sorunu büyütmek değil; çözüm noktasında buluşmak gerekiyor. 'Ben haklıyım' demek yerine 'Bunu nasıl çözeriz?' denmelidir. TPAO vazgeçilmezimiz olan önemli kurumlarımızdan birisidir. İstihdama önemli katkılar sağlar. Gerek iktidar gerek muhalefet, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu başkanları ile irade
sahipleri bu barışa katkı sağlamak isteyecektir. Sendika başkanı ve yöneticilerden ricamız olayı abartmadan, birazda fedakarlık yaparak bu konuyu kapatmalarıdır. Barışa katkı sunmak adına fedakar olmak gerekir" diye konuştu.
Platform üyelerinin çeşitli siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına da bu konuyla ilgili ziyaret edeceklerini bildirdiler.