Niğde'de Mobil Eczane Uygulaması Başlıyor

Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) tarafından hazırlanan proje kapsamında Niğde'de 62 bin kişiye hizmet verecek olan Mobil Eczane uygulaması hayata geçiriliyor.

Niğde'de Mobil Eczane Uygulaması Başlıyor
Ocak ayı itibariyle hizmete başlayacak olan Mobil Eczane hakkında bilgi veren Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Mobil Eczane uygulamasının ana mantığının Aile Hekimliği uygulamasının başladığı kentlerde 'Hastanın olduğu yere doktor, doktorun olduğu yere de eczane' şeklinde anlatılabileceğini belirterek "Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol ile doktorların sağlık hizmeti verdiği her yerde biz de eczane hizmetlerini vereceğiz. Bu sistem bize vatandaşa hizmet etmenin rahatlığı ve mutluluğunu yaşatacak" dedi.
Doğru ilaç kullanımının insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Öztürk; "Üniversite mezunu vatandaşlarımızdan bile ilaç kullanmayı bilmeyenlerin olduğunu görüyoruz. İlaç, bildiğiniz gibi herhangi bir madde değil, kullanımı belirli bir tarife bağlı çok önemli bir şey. Bugüne kadar hastalarımız ilaçlarını ya kendileri alıyordu ya da sipariş yoluyla alıyorlardı ama sağlıklı bir şekilde kullanamıyordu. Yapılan araştırmalarda yüksek okul mezunları arasından yüzde 50'sinin bile ilaçları tarifine göre kullanmadığını ortaya koyuyor. Mobil Eczane projesi ile hastalarımıza daha sağlıklı ilaç kullanımını göstermiş olacağız" diye konuştu.
Mobil Eczane uygulaması ile Niğde'de yaklaşık 62 bin kişiye hizmet vereceklerini dile getiren Öztürk, "Önümüzdeki 38 hafta için program yaptık. Her eczane kendi imkanlarıyla gidecek, aldığı reçeteyi işledikten sonra vatandaşımıza ilacını bir gün sonra verecek. Tamamen eczanelerin imkanlarıyla yapılacak bu uygulamada yaşanacak aksaklıklar için eczanelerimize ceza-i işlem bile uygulayabileceğiz. Vatandaşımız sistemde çıkan muayene ücretinin haricinde herhangi bir ücret de ödemeyecek. Bu güzel hizmetin bütün Niğdeli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.