Erihder, Erzurum'un Değerlerini Kütüphanede Buluşturdu

Erzurumlu manevi dinamiklerin eserleri, Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER), tarafından açılan kütüphanede bir araya toplandı.

ERİHDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Toparlak, İbrahim Hakkı Hazretleri, Alvarlı Efe Hazretleri ve Çöğenderli Salih Efendi gibi önemli şahsiyetlerin el yazma eserlerinin orijinal kopyaları ile diğer suretlerinin kütüphanede oluşturulan bölümlerde halkın ve akademik personelin hizmetine sunulacağını söyledi.
Kütüphanenin ilköğretim öğrencilerine de hizmet sunacak hale getirileceğini ifade eden Toparlak, "Siyasal ve ideolojik ayrım yapmadan Erzurum'un çıkarttığı bütün önemli şahsiyetlerin eserlerini bu kütüphanede bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nden Deniz Gezmiş'e, Nuretttin Topçu'dan Babadereli Ahmet Efendi'ye kadar geniş bir yelpazede bu toprakların çıkarttığı fikir ve aksiyon sahibi insanların eserlerini halkımızla, akademisyenlerle buluşturacağız" diye konuştu.
Çırçır Camisi karşısındaki kütüphanenin 25 Aralık saat 12.30'da yapılacağını söyleyen Toparlak, aynı akşam Erzurum AVM'deki kültür merkezinde sema gösterili program yapılacağını kaydetti.