BASİAD Başkanı Aydın: 64 genci meslek sahibi yapacağız

Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD), 'Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı'nda aldığı 280 bin euroluk fon ile gençleri önce meslek

Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD), 'Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı'nda aldığı 280 bin euroluk fon ile gençleri önce meslek sonra da iş sahibi yapacak. BASİAD Başkanı Ahmet Aydın, "Proje ile 64 işsiz gence 4 ay boyunca mesleki eğitim vereceğiz. Gençler, kursun sonunda bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar işletmenliği alanında meslek sahibi olacak. Kurslardan başarıyla mezun olanların en az yüzde 50'sinin istihdam edilmesini hedeflemekteyiz." dedi.

Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne sunduğu proje kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan BASİAD Başkanı Ahmet Aydın, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen hibe programının İŞKUR tarafından yürütülerek takibinin yapılacağını belirtti.

Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında sundukları 'Bilgisayarlı Muhasebe ve Bilgisayar İşletmenliği Mesleki Eğitim Projesi'nin kabul ediğini ve Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ile sözleşme imzaladıklarını kaydeden Aydın, bir yıl sürecek projenin toplam bütçesinin 280 bin 473 euro olduğunu ifade etti. Aydın, bu tutarın 28 bin euroluk kısmının BASİAD'ın eş finansman katkısı olduğunu dile getirdi.

Projenin hedefinin Bafra'da gençlerin işgücüne katılımlarının ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması olduğunun altını çizen Aydın, gençlere yönelik etkili aktif işgücü piyasasında tedbirleri geliştirme ve uygulama kapasitesinin gelişmesine katkı sağlayacaklarını kaydetti.

BASİAD Başkanı Ahmet Aydın, "Projenin amacı; 32 gence bilgisayarlı muhasebe alanında, 32 gence de bilgisayar işletmenliği alanında toplam 300'er saat teorik, 320'şer saat de staj eğitimi sağlanarak mesleki bilgi/beceri eksikliğinin aşılmasını desteklemek, istihdam edilebilirliğini artırmak ve kursiyerlerin en az yüzde 50'sinin istihdamını sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin 64 işsiz genci meslek sahibi yaparak en az yarısını istihdam etmek olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, "Eğitimler ücretsiz olup kursiyerlere derse geldikleri sürece günlük 8 euro olmak üzere ayda 160 euro cep harçlığı verilecek ve ferdi kaza sigortaları da yapılacak. Kurslara başvuracakların Bafra'da ikamet etmesi, 15 – 29 yaş aralığında, en az lise mezunu, bilgisayar kullanma becerisine sahip, İŞKUR'a kayıtlı olması gerekmekte. Son 2 yıl içinde İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılanlar projeye başvuruda bulunamaz." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından yürütülen projenin ortakları arasında Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (KASİF) ve Bafra Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu da yer alıyor.