Aziz Yıldırım şikayetçi olmadı

Sahte çürük raporu davasında müşteki olarak ifade veren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şikayetçi olmadı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi

Sahte çürük raporu davasında müşteki olarak ifade veren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şikayetçi olmadı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli asker Erdem Kılıç, emekli astsubay Ömer Uçar ve Murat Tugay Tepe tutuklu bulundukları cezaevlerinden getirildi. 4'ü tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında müştekiler dinlendi.

Müştekiler arasında yer alan FB Başkanı Aziz Yıldırım ile dizi oyuncusu Sinan Çalışkanoğlu da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Savcılık ifadesinin geçerli olduğunu belirten Yıldırım, şikayetçi olmadığını söyledi. Davanın tutuksuz sanıklarından işkadını Sibel Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı'nın avukatı Salim Şen'in, "Müvekkilim Sibel Çarmıklı ile davaya konu olan iddialarla ilgili görüşme gerçekleştirdiniz mi?" sorusu üzerine Yıldırım, "Hiç görüşmedim" karşılığını verdi.

Duruşmanın ardından bir süre daha adliyede kalan Yıldırım, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından çıkarak adliyeden ayrıldı.

Sanatçı Sinan Çalışkanoğlu ise şikayetçi oldu. Batıda askerlik yapmak için para verdiğini söyleyen Çalışkanoğlu, "Askerlik konusunda hastalığımı kullandılar. Metin Tugay Tepe'den şikayetçiyim. Diğerleri ile muhataplığım olmadı zaten." diye konuştu.

Tepe'nin avukatı Cem Özcan, Çalışkanoğlu'na, "Metin Tugay Tepe'den para aldığı için mi şikayetçisiniz?" diye sordu. Çalışkanloğlu, Tepe'den para aldığı için şikayetçi olmadığını belirtti. Davanın tutuklu sanığı Hakim Albay Zeki Üçok'un, "Telefon görüşmelerine ilişkin tutanaklarda Tugay'ın tehdit ettiği tek bir cümle yok." demesi üzerine Çalışkanoğlu, "Hergün sabah saat 08.30'da aynı kişinin telefonu ile uyanırsan bu tehdittir." dedi.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışkanoğlu, örgütün kendisini tehdit ettiğini belirtti. Çalışkanoğlu, çetenin bir miktar para aldığını kaydetti.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklardan hakim albay Ahmet Zeki Üçok'un ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma'' suçundan 2 ile 6, ''4 kez nitelikli yağma'' suçundan 20 ile 30, ''54 kez nitelikli dolandırıcılık'' suçundan 102 ile 357 ve ''kamu görevini kötüye kullanma'' suçundan 5 ile 10 yıl olmak üzere toplam 129 ila 403 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Suç örgütü kurduğu iddia edilen tutuklu sanık Murat Tugay Tepe için de Albay Üçok ile aynı suçlardan ve ''fuhuş için aracılık ve yer temin etme'' suçundan da toplam 134 ila 413 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor. İddianamede, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sanatçılar Engin Akyürek, Sinan Çalışkanoğlu ve film yapımcısı İsmail Kılıçarslan'ın da bulunduğu 61 müşteki yer alıyor. Sanıklar, 60 eylemden sorumlu tutuluyor.