Avrupa'nın En Güvenli Pistlerine Sahip Erzurum, Kış Turizminde İddialı

25'nci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'yla birlikte kış turizminde ismi ön plana çıkmaya başlayan Palandöken ve Konaklı'daki pistlerin Avrupa'nın en güvenli pisti olduğu bildirildi.

Avrupa'nın En Güvenli Pistlerine Sahip Erzurum, Kış Turizminde İddialı
Palandöken ve Konaklı'ya yapılan 2.5 milyon Euroluk yatırımla çığ önlem sistemi kurulduğunu belirten yetkililer, şu anda Avrupa'nın en güvenli kayak pistleri Türkiye'de olduğunu söyledi. Palandöken'deki toplam kayak pistinin 150 kilometrenin üzerinde olduğunu kaydeden yetkililer, bunun dünya literatürüne girecek bir büyüklük olduğunu ifade etti. Havalimanıyla arasında 10 dakikalık bir mesafe bulunan Palandöken Kayak Merkezi'nin bu özelliğiyle Avrupa'da tek olduğunu dile getiren yetkililer, "Kış turizmi için her yıl Türkiye'ye yaklaşık 15 bin yabancı turist geliyor. Bu turistlerin yüzde 60'ı ise Palandöken'i tercih ediyor. Ama 27 Ocak - 6 Şubat 2011 günlerinde düzenlenecek Universiade Kış Olimpiyatları ile birlikte buraya gelecek turist sayısı daha da artacak.
Kış Oyunları'nın Eurosport'tan canlı olarak yayınlanacak olması kayak turistlerine Palandöken'i tanıtmak için büyük fırsat olacak. Bu organizasyon bize farklı kapılar açacak" diye konuştular.