Selendi'de Yolların Bakımı Köylülere Kaldı

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Şehitlioğlu köyüne bağlı mahallelerde, yağmur ve araç trafiğinden dolayı bozulan çamur deryasına dönen yollar kuru toprak dökülerek düzenleniyor.

Altıntaş, Ataylar ve Şehitler mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar, traktörleri ile dağda yükledikleri kuru toprakları çamur deryasına dönen yollara döktü. Gece geç saatlere kadar süren çalışmada bozuk yolların önemli bir bölümü ulaşıma uygun hale getirildi. Çocukların okula güvenle gidip gelmesi ve ulaşımın geçici de olsa daha sağlıklı olması amacıyla köylülerin el birliği ile yaptığı çalışma, her yağmur yağışı sonrası zorunlu olarak tekrarlanıyor. Bu durumdan oldukça rahatsız olan köylüler, ilgili
kurumların bu soruna bir an önce el atmasını bekliyor. Dere yatağının üzerinden geçen yolda yaşanan toprak kaymaları, her sel olayında tehlike arz ediyor.
Köylülerden üç çocuk babası Halil Atay, "Bizim suçumuz ne, biz vatandaş değil miyiz? Biz bu yolları hak etmiyoruz. Hangi çağda yaşıyoruz? Bizim yolumuz neden yapılmıyor?" diye tepki gösterdi. 1993 yılında bu yollara asfalt atıldığını ama asfalt atıldıktan sonra bozulan bölümlere yama bile yapılmadığını belirten Atay, şöyle konuştu: "Defalarca yetkililerle görüştük ama sonuç alamadık. Her defasında oyalamaya çalıştılar. Boşa kürek çekmek yerine bu defa bütün köylü bir araya gelerek el birliği ile
yollarımızı kendimiz düzenlemek zorunda kaldık. 17 traktör ile yollara kuru toprak dökerek düzenlemeye çalıştık."
Kaymakam Muzaffer Şahiner de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Şahiner, köy yoluna köprü yerine menfez yapılması için gerekli girişimleri yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "2011 yılı yatırım programına aldırmak için müracaatta bulunduk. Yolların kumlanması için de kısa sürede çalışma yapılacak. Köyümüzün sıkıntısı giderilecek. Bu sıkıntıyı biliyorum. Vatandaşlarımızın sorunu kısa sürede çözülecek."
(AÇ-ÖA-HO-Y)