Konya'da Dünya Paramedikler Günü Kutlandı

22 Aralık Dünya Paramedikler (Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri) Günü Başkent Üniversitesi Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Konya'da Dünya Paramedikler Günü Kutlandı
Törene okul müdürü Prof. Dr. Abdurahman Kutlu, okul müdür yardımcısı Dr. Gülden Eröktem, hastane genel koordinatör yardımcısı Op. Dr. Ahmet Tolu, başhekim Op.Dr. Sait Karagül, Konya Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Galip Şef, Konya Acil Sağlık Hizmetleri Başhekim Yardımcısı Dr. Yavuz Üçkuyu, bölüm öğrencileri, öğretim görevlileri ve sağlık personeli katıldı.
Törende konuşan okul müdür yardımcısı Dr. Gülden Eröktem, son yıllarda paramediklere duyulan ihtiyacın arttığını belirterek, "İlk mezunlarını geçen yıl verdiğimiz okulumuz gün geçtikçe büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. İlk ve Acil Yardım Teknikerliği adını alan bölüm sağlık alanında önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Konya'da ilk vakıf üniversitesi olarak atılan bu adımı önemsiyor ve Konya adına gurur duyuyorum" dedi.
Konya Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Galip Şef ise, Konya'da Acil Sağlık Hizmetleri'nin 11 A tipi ve 20 B tipi olmak üzere toplam 31 ekip ile yürütülmekte olduğunu ifade ederek, "Bu hizmetlerin içinde paramedikler önemli bir görev ve misyon üstlenmektedir. Ülke genelindeki paramedik açığını sizler kapatacaksınız. Pratisyen hekimlerin aile hekimliğine geçmesi nedeniyle 112 birimlerinde paramediklere ihtiyaç daha da artacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkent Üniversitesi Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu, Paramedik Günü kutlamalarına yaptığı katkı nedeniyle İl Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Galip Şef'e plaket verdi.