Kaldırımlar buz tutunca kapkaç olayları arttı

Almanya'da soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle kaldırımların yürünmez hale gelmesini fırsat bilen çanta hırsızları, özellikle yaşlı insanları takip ede

Almanya'da soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle kaldırımların yürünmez hale gelmesini fırsat bilen çanta hırsızları, özellikle yaşlı insanları takip ederek kapkaç yapmaya başladı.

Hırsızlar gözüne kestirdikleri kurbanlarının ardından bisikletle takip ediyor, arkadan yapılan müdahale ile elinde bulunan çantayı alıp yüzünü göstermeden olay yerinden uzaklaşarak izini kaybettiriyor. Bu yüzden yaşlıların sokağa çıkmaktan korktuklarını belirten Krefeld Eminiyet Sözcüsü Dietmar Greger, hırsızlıkların artmaması ve vatandaşın güvenliği için şehir içi ve çevresinde özel birimler oluşturduklarını söyledi.

Son günlerde şehir merkezinde 14 kapkaç olayı yaşandığına dikkat çeken polis, kapkaç olayları için özel birimlerin devriye gezeceğini açıkladı.

Krefeld'de peş peşe gerçekleşen kapkaç olayını aynı kişinin yaptığından şüpheleniliyor. Olayda kullanılan iki bisikletin terk edilmiş şekilde bulunduğu ve bisiklet üzerinde DNA araştırmalarının yapıldığı bildirildi. Alınan DNA sonuçlarına göre seri hırsızın kimliğinin tespit edilebileceği düşünülüyor. DNA bilgilerinin Düsseldorf'ta bulunan Eyalet Kriminal Dairesi'nde araştırıldıktan sonra açıklanacağı bu araştırmaların uzun bir zaman alabileceği belirtildi.