Erzurum Büyük Kış Olimpiyatlarına Yürüyor

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, karı kara dönüştürecek olan 2011 Kış Oyunları'nın Kış Olimpiyatları'na giden yolu açtığını söyledi

Erzurum Büyük Kış Olimpiyatlarına Yürüyor
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, karı kara dönüştürecek olan 2011 Kış Oyunları'nın Kış Olimpiyatları'na giden yolu açtığını söyledi. Atalay, "Herhangi bir organizasyon yapmadan kimse size olimpiyat yada şampiyona vermez. Son yıllarda başarıyla yapılan oyunlarla Türkiye artık büyük organizasyonlara talip olur hale geldi" dedi.
Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Hakan Şen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Erzurum Ticaret Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ağrı Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. İrfan Aslan, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
'Erzurum büyük Kış Olimpiyatları'na yürüyor' konulu konferansta konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nı giden süreçte yaşananları anlattı. 2005'te İzmir'de düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Yaz Oyunları açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın FISU Başkanı Goerge Killian'a verdiği teminatın ardından Kış Oyunları'nın Erzurum'a verildiğini ifade eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, tesislerin kısa bir zamanda yapılmasının dünyaya Türkiye'nin bu işi hakkıyla yapabileceğini gösterdiğini söyledi.
Dünyada herhangi bir organizasyon yapmayan ülkelere oyun, olimpiyat yada şampiyona verilmediğini anımsatan Atalay, "2003'ten itibaren ev sahipliği yaptığımız bir çok organizasyondan yüzümüzün akıyla çıktık. Bu bize yaz ve kış oyunlarını getirdi. Bundan sonra hedefimiz, yaz ve kış olimpiyatları, Avrupa ve Dünya Futbol Şampiyonaları'dır. Geçmişte Türkiye'nin bu tür organizasyonları yapamayacağını düşünenler artık bize organizasyon teklif eder hale geldi. Bu da Türkiye'nin bu konudaki yeteneğini gösteriyor" diye konuştu.
Kış oyunları yada olimpiyatlarının yapıldığı kentin ve çevresinin fiziksel dönüşümünü sağlayarak turizm merkezi olmasının yolunu açtığını ifade eden Atalay, "Yaklaşık 600 milyon liralık yatırımla Erzurum, önemli bir kış turizm merkezi oldu. Bundan sonra Erzurum ve çevre iller kış turizmi konusunda iddialı hale gelecek. Artık Erzurumlu da bu konuda gerekeni yapmalı, oyunlarla ilgili biblolar yaparak satmalı. Gelen turistlere ve sporculara kentin tanıtımını en iyi şekilde yapmalı. Eğer Erzurumlu bu ise sahiplenirse, yakın gelecekte Kış Olimpiyatları da burada yapılır" diye konuştu.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın Kış Oyunları'nın kente kazandırılmasından önemli bir misyon yüklendiğini dile getiren MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Mustafa Güvenli, yaz turizminde her geçen yıl daha iddialı konuma gelen Türkiye'nin Erzurum merkezli tesisleşmeyle kış turizminde de dünyada söz sahibi olacağını söyledi.