Engellilerin Umutları 1 Tl İle Yeşerecek

Anadolu Engelliler Derneği tarafından başlatılan 'Akülü Tekerlekli Sandalye Yardım Kampanyası'na herkesin katkıda bulunması için 1 TL'lik yardımlar başlatıldı.

Anadolu Engelliler Derneği, tekerlekli sandalye kampanyasının amacına ulaşması için 1 ve 5 TL'lik yardım pulu bastırdı. Pullar kurumlara, siyasi partilere, iş adamlarına ve sivil toplum kuruluşlarına satılacak.
Pulların tamamının satılması halinde hedeflenen akülü sandalye sayısına ulaşacaklarını ve bu vesileyle onlarca engellinin akülü aracına kavuşacağını söyleyen Genel Başkan Abidin Harputluoğlu, "Akülü Tekerlekli Sandalye Yardım Kampanyası'nın amacına ulaşılabilmesi için 1 TL ve 5 TL'lik yardım pulu yaptırılmıştır. Bu yardım kervanına halkımız, esnaflarımız, öğrencilerimiz, Kamu Kurum Müdürlerimiz, Kamu Kurum çalışanları, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve iş adamlarımızın katkıda
bulunmalarını bekliyoruz. Yardım pullarının hepsi satıldığı takdirde 40 engelli arkadaşımıza akülü tekerlekli sandalye alınacaktır" dedi.
Kampanya kapsamında toplanan 200 Bin TL'yi tahsis edemediklerini dile getiren Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu, söz verilen 200 Bin TL'nin ancak 80 Bin TL'sinin hesaba aktarıldığını belirtti.
Harputluoğlu, "Anadolu Engelliler Derneği Genel Merkezi okula gidemeyen, evinden çıkamayan ve maddi durumu iyi olmayan ortopedik engellilere akülü tekerlekli sandalye alabilmek amacıyla Türkiye genelinde 'Akülü Tekerlekli Sandalye Yardım Kampanyası'nı başlatmış olup hem 9 Martta hem de 13 Haziranda ASU TV stüdyolarında canlı yayın programı düzenlemiştik. Bu programlarda yaklaşık olarak 200 bin TL para toplanmıştı. Ancak bu yardımların sadece 80 bin TL'si bankadaki hesaplarımıza yatırılmıştır" dedi.
Canlı yayında destek sözü veren bazı kişilerin yanlış telefon numarası verdiğini söyleyen Harputluoğlu, "Canlı yayına katılıp şov yaparak ben şu kadar para bağışlıyorum deyip de daha sonra vermiş oldukları telefon numaraları ya kullanmıyor ya da yanlış numara söylüyorlar. Bu durumda bizleri büyük hayal kırıklığına uğrattı. Bu durum hiç iyi bir şey değildir. Para yardımında bulunup da bankaya ödeme yapmayan hayırsever vatandaşlarımız lütfen bu yardımları biran önce bankaya ödeyin ki bizlerde engelli
vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye alabilelim" diye konuştu.